Régió

Elszaporodtak a kóbor kutyák a Dúsa utcában

Rimaszombat | Állatvédők oldanák meg a város peremén lévő Dúsa utcai lakótelepen mértéktelenül elszaporodott kóbor kutyák miatti problémákat. A Best Friend állatvédő egyesület menhelyet alapítana a város szélén, még tárgyalnak a feltételekről.
Szászi Zoltán

2012. október 21. 17:51

 

Sterilizálást, veszettség elleni ingyenes oltást és a gazdátlan állatok elhelyezését szorgalmazza és kínálja fel a Best Friend állatvédő egyesület a Dúsa utcai lakótelepen élőknek, az aktivisták a terepen járva személyesen győződtek meg az ott uralkodó állapotokról. Az ott lakók pozitívan fogadták a kezdeményezést, mert egyre több a panasz a kóbor kutyák miatt. A telepen gyakori a kutyaharapás, eddig komolyabb baj nem történt ugyan, de a gazdátlan, beoltatlan kutyák potenciális veszélyt jelenthetnek. A kóbor ebek a hulladékgyűjtő konténerek körül ólálkodnak, a helyiek állítása szerint a gazdátlan állatok száma meghaladhatja a negyvenet. A kutyák közül valószínűleg egy sincs beoltva, féregtelenítve, sterilizálva, így a kutyák száma rövid időn belül akár meg is kétszereződhet. Az állatvédők legközelebb állatorvos, valamint a városi és állami rendőrség segítségét is kérni fogják a kóbor állatok befogásakor, emellett a lakosok segítségével is számolnak.
 
A kóbor kutyák mértéktelen elszaporodása nem új keletű probléma Rimaszombatban, a gazdátlan állatok befogását és ideiglenes elhelyezését jelenleg a városi rendőrség végzi, de nincs elég hely, és finanszírozási gondok is vannak. A járási székhelyen már régóta aktuális lenne egy állatmenhely kialakítása, erre a közeljövőben van is esély. Rimaszombat Jánosi községgel határos területén ki is jelöltek egy helyet, ahol a menhelyet ki lehet alakítani. A Best Friend állatvédő egyesület területigénylési és menhelyalapítási javaslatát a képviselő-testület jóváhagyta a szeptemberi önkormányzati ülésén, de a felkínált bérleti szerződést még nem írták alá. Azt azért módosítanák az állatvédők, hogy további garanciákat kapjanak a várostól a menhely tartós működtethetőségére, és ne kelljen amiatt felszámolniuk a telephelyet, ha esetleg más bérlő érdeklődne a terület iránt. A kiszemelt telken jelenleg illegális szemétlerakat van, ezt fel kell számolni, mielőtt elkezdenék az építkezést.
Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
groh

Csorbul az iskolaválasztási jog

Gyatlov-rejtély

Az orosz ügyészség azt állítja, hogy hatvan év után megoldották a Gyatlov-rejtélyt

párakapu vágsellye

Vágsellyén felfrissülhetnek a párakapuk alatt és a szökőkutaknál

a

Folytatják az utak felújítását

Sulík

Csökken a vállalkozásokra háruló teher

Lewis Hamilton
Frissítve

Hamilton indul a pole pozícióból a Stájer Nagydíjon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.