Előadás a szerelem természetéről

Poór Judit-GA
Galánta |

A szerelem természete címmel tartott előadást Poór Judit párkapcsolati konzulens a Galántai Honismereti Múzeumban. A résztvevők feltehették kérdéseiket is a szakembernek.

A Galántai Honismereti Múzeumban harmadik alkalommal tartottak Bálint-nap alkalmából rendezvényt. Pukkai Judit múzeumpedagógus elmondása alapján tavalyelőtt, még a Covid19-járvány idején indították el a Randevú a múzeumban nevű rendezvényt, amikor a járványügyi korlátozások alapján csak az egy háztartásban élők látogathattak el az intézménybe.

„Ekkor kezdtünk tárlatvezetéseket tartani pároknak. Mivel nagyon sikeresek voltak ezek a rendezvények, ezért idén a Budapesten élő, de itteni származású Poór Judit párkapcsolati tanácsadó előadásával készültünk. Az Üvegtársak című kiállításunk hozta a gondolatot, hogy ahogy az üveg mint anyag nagyon törékeny, átlátszó vagy nem átlátszó, olyan, mint az emberi kapcsolatok, úgy induljunk el kicsit mélyebbre az ember lelkébe”

– fogalmazott a bevezetőben Pukkai Judit. Az bő egyórás előadáson a résztvevők az érzelem fókuszú párterápiáról hallhattak részletesen. Poór Judit a párkapcsolatot a tánchoz hasonlította, amely ideális esetben olyan, mint a tangó. Kifejtette, milyen három fő fajtája van a szerelemnek, illetve mik az átmenetek ezek között, beszélt a párkapcsolat szakaszairól, a szeretetnyelvekről, az anya-gyermek kapcsolat hatásáról a későbbi kapcsolatainkra, a sérelmekről és a megbocsátásról, valamint arról, hogyan őrizhetjük meg a szerelmet a párkapcsolatban.

A párkonzulens az Új Szónak elmondta, 15 évig eredeti szakmájában, jogászként dolgozott, de a munkája során nem volt büszke arra, amiket elért.

„Nemcsak a karrieremben, hanem a magánéletemben is jött egy fordulópont, elváltam és azt éreztem, hogy más értelmet kell keresnem az életemnek. Erősen érdeklődtem korábban is a pszichológiai, a párkapcsolattal, önismerettel kapcsolatos témák iránt, így először business coachinggal kezdtem foglalkozni, majd lassan áttértem a párokra és családokra. Úgy vélem, a szakma legszebb része az értékes jelenlét. A párkapcsolati tanácsadásokon lelkek találkoznak lelkekkel. Nem is lehet egy nap túl sok ülést levezetni, mert nem felszínes dolgokról beszélgetünk, hanem nagyon mélyen be lehet látni mások lelkébe, felemelő dolog, amikor kimondják az érzéseiket. A leginkább azt szeretem a munkámban, hogy nem kell semmilyen szerepet játszanom, önazonosan végzem a munkám, a tanult eszközök és módszerek használatával tudok segíteni embereken”

– magyarázta. Azt is elmondta, egy pár esetében nem feltétlenül az jelenti a sikeres terápiát, hogy együtt maradnak, hanem az, ha amellett, hogy meg tudják érteni egymást, megértik egymás érzéseit is. Ebben tud segíteni Poór Judit és azt tartja a legszebbnek, ha a pár mindkét tagja megérti, milyen érzést váltott ki a másikban a viselkedése, és arra reagálni tudnak mindketten.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?