Elkerülő utakat terveznek

Nyárasd
Nyárasd |

Szolidabb légkörben tartottak falunapot Nyárasdon, átadták a felújított utakat is.

A délelőtti falunapi szentmisét a templomkertben felállított kopjafa koszorúzása követte, így tisztelegtek a község határában 1849. június 20-án zajlott csatában elesett hősök előtt. Hétfőn két útszakaszt adtak át, melyeket hónapok óta használnak a helyiek. „Az Alistál és Nyárasd közti 1400-as harmadrendű út felújítása 2018-ban indult. Az első szakaszban Nyárasd szélétől a vasútállomásig, majd az állomástól a 63-as úttal való kereszteződésig Alistálon. A két szakasz mintegy 6 kilométer, amihez hozzájárult még nem egész 1 km, ami az út folytatása Nyárasd belterületén” – magyarázta Bacsó László polgármester. A felújítást követően az Alistált Nyárasddal összekötő volt III/1400-as utat átminősítették II/211-re, azaz másodrendűvé. Vagyis ez a szakasz megnyílt a kamionforgalom számára. A másik felújított útvonal az Ekecsről Nádszeg irányába tartó, Nyárasdon áthaladó útszakasz, amely tavaly októberben készült el. „A felújítási munkákat össze kellett hangolni a csatornahálózat munkálataival. A falu belterületén lévő utak felújítását saját forrásból folytatjuk” – zárta a polgármester. „A régió számára kerülő út lenne a végső megoldás, vagyis egy Medvétől Galántáig vezető elkerülő, amely lakott területen kívül haladna. Amíg ez valósággá válik, a megyének van lehetősége az utak felújítására. A II/561 út korszerű-sítésére a megye mintegy 630 ezer eurót különített el, az átlátható versenypályázatnak köszönhetően a beruházás 293 ezer euróba került. Balesetmentes közlekedést kívánok ennek az útszakasznak” – mondta Jozef Viskupič megyeelnök.„Az ideális természetesen egy elkerülő út lenne Medvétől Galántáig, de ez hosszú távú terv, addig szeretnénk megépíteni az egyes falukat elkerülő utakat a most készülő pályázatunk alapján” – zárta Berényi József, a megye alelnöke.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!