Régió

Elkerítették a szenci rendelőintézet mögötti területet

Szenc | Elkerítette az új tulajdonos a rendelőintézet mögötti területet. A város tehetetlen, a lakosok felháborodtak a befektető lépésén. A telek a szerda este megtartott tavaszi kerekasztalon újra heves vitát váltott ki a képviselők között.
author
Kiss Bartalos Éva

2014. március 7. 14:16

A rendelőintézet mögötti terület Pozsony megye tulajdonában volt, tavaly felesleges vagyonként 500 000 euróért eladták.

„A terület soha nem volt a városé, többször kérvényeztük a megyénél, hogy nekünk adják el a területet, de ők sem értékesíthetik olcsón. Amikor meghirdették, nem volt elég pénzünk, és a költségvetésben sem szerepelt a telekvásárlás. A megye sajnos eladta” – magyarázta a jelenlevőknek Karol Kvál polgármester.

A rendelőintézet mögött piros-fehér szalag jelöli a magánterület határát, ez a polgármester szerint sem szerencsés megoldás. Az új tulajdonosokat figyelmeztették, hogy a parcella rendeltetése zöldterület és a város vezetése ezen nem fog változtatni. Róbert Kvál, a tulajdonos a városi képviselő-testület legutóbbi ülésén beszélt a terveiről, parkolót, lakásokat és új rendelőintézetet építene a telken. A kerekasztalon a lakosok kérdezhették a polgármestert és a város képviselőit, felmerült, hogy a területet a város is megvehette volna és városi parkot, pihenőzónát alakíthatott volna ki. Richard Červienka, a Pozsony megyei képviselő-testület tagja szintén felszólalt, pártolta a Senec Moje Mesto Polgári Társulás kezdeményezését, hogy ne változzon meg a telek rendeltetése. Szerinte ilyen területeket nem lehet csak úgy eladni, bizonyos parcelláknak pihenőzónaként kell szerepelniük. A jövőben jobban kell ügyelnie erre a megyének.

„Ha a befektető olyan ajánlatot tesz, amely a város számára előnyös, akkor előfordulhat, hogy a város képviselő-testülete engedélyt ad a kivitelezésre” – szögezte le a polgármester.
 

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Már hónapok óta zajlanak a tárgyalások az egészségügyi dolgozók béremeléséről, de úgy tűnik, hogy Matovičéknak egyelőre csak a nővérek fizetéséről sikerült megegyezniük

Matovič béremelést ígért a nővéreknek

f

Ebben az esetben a fizetése többszörösét is megkaphatja!

hőség

Eddig kell még bírni a meleget! Változás érkezik az időjárásban…

Sajtótájékoztató

Szeptemberben megkezdi működését az új szlovák alapiskola Somorján

Egy kanadai turista megerőszakolásával vádolnak két párizsi rendőrt

14 éves lányokat erőszakolt meg a szlovák modellügynökség vezetője

panelház

SOKKOLÓ: Tízemeletes panelházból kiugorva vetett véget életének egy férfi

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.