Régió

Elkerítették a szenci rendelőintézet mögötti területet

Szenc | Elkerítette az új tulajdonos a rendelőintézet mögötti területet. A város tehetetlen, a lakosok felháborodtak a befektető lépésén. A telek a szerda este megtartott tavaszi kerekasztalon újra heves vitát váltott ki a képviselők között.
Kiss Bartalos Éva

2014. március 7. 14:16

A rendelőintézet mögötti terület Pozsony megye tulajdonában volt, tavaly felesleges vagyonként 500 000 euróért eladták.

„A terület soha nem volt a városé, többször kérvényeztük a megyénél, hogy nekünk adják el a területet, de ők sem értékesíthetik olcsón. Amikor meghirdették, nem volt elég pénzünk, és a költségvetésben sem szerepelt a telekvásárlás. A megye sajnos eladta” – magyarázta a jelenlevőknek Karol Kvál polgármester.

A rendelőintézet mögött piros-fehér szalag jelöli a magánterület határát, ez a polgármester szerint sem szerencsés megoldás. Az új tulajdonosokat figyelmeztették, hogy a parcella rendeltetése zöldterület és a város vezetése ezen nem fog változtatni. Róbert Kvál, a tulajdonos a városi képviselő-testület legutóbbi ülésén beszélt a terveiről, parkolót, lakásokat és új rendelőintézetet építene a telken. A kerekasztalon a lakosok kérdezhették a polgármestert és a város képviselőit, felmerült, hogy a területet a város is megvehette volna és városi parkot, pihenőzónát alakíthatott volna ki. Richard Červienka, a Pozsony megyei képviselő-testület tagja szintén felszólalt, pártolta a Senec Moje Mesto Polgári Társulás kezdeményezését, hogy ne változzon meg a telek rendeltetése. Szerinte ilyen területeket nem lehet csak úgy eladni, bizonyos parcelláknak pihenőzónaként kell szerepelniük. A jövőben jobban kell ügyelnie erre a megyének.

„Ha a befektető olyan ajánlatot tesz, amely a város számára előnyös, akkor előfordulhat, hogy a város képviselő-testülete engedélyt ad a kivitelezésre” – szögezte le a polgármester.
 

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Érsekújvár

A fogyatékkal élő gyerekek számára mást jelent a koronavírus

Igor Matovič

Ezeket a szigorításokat javasolták a szakértők Matovičnak. Ha nem válnak be, március 21. után lezárhatják az országot

diákmunka gyümölcsszedés

Márciustól korszerűbb munkajogi norma

gyógyszer illusztráció

Függőséget a vény nélkül vásárolható gyógyszerek is okozhatnak

Pál Péter

Magyar vagyok. Mit jelent Önnek ez a mondat? Aki válaszol: Pál Péter

VIDEÓ: Nagy területen ég a nádas a Balatonnál

VIDEÓ: Nagy területen ég a nádas a Balatonnál

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.