Régió

Elhunyt Keszegh István tanár

Komárom | Rövid betegség után, életének 68. évében vasárnap hajnalban elhunyt a Selye János Gimnázium legendás matematikatanára, Keszegh István.
V. Krasznica Melitta

2019. március 24. 15:52

1968-ban a komáromi gimnáziumban érettségizett, Prágában, a Károly Egyetemen szerzett matematika-fizika szakon diplomát. A nagymegyerei gimnáziumban kezdett tanítani, de 1980-től egészen öt évvel ezelőtti nyugdíjba vonulásáig egykori alma materének volt tanára, 1985 és 1991 között igazgatója. Kimagasló eredményeket ért el a tehetséggondozás terén, tanítványai rendszeresen részt vettek hazai és nemzetközi megmérettetéseken. Legnagyobb sikere a Tokióban megrendezett Nemzetközi Matematika Olimpiához kacsolódik, diákja a szlovák válogatott legeredményesebb versenyzője lett. Nevéhez fűződik a Zrínyi Nemzetközi Matematika Verseny és a Kenguru Nemzetközi Matematika Verseny felvidéki fordulójának szervezése. Alapító tagja volt a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének. Munkásságát több szakmai díjjal jutalmazták, megkapta a Szent Gorazd Emlékérmet, a Felvidéki Magyar Pedagógus Díjat és a Beke Manó Díjat. Április 26-án, a Komáromi Napok nyitónapján, az ünnepi testületi ülésen vehette volna át a Pro Urbe (Városért) díjat.

Tanár úr, nyugodjék békében!

2019. március 26. 15:40

Vasárnap vesznek végső búcsút Keszegh Istvántól
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Oszlopnak ütközött egy szlovákiai turistabusz Budapesten

VIDEÓ: centikkel kerülték el a hegyről lezúduló sziklák az autót

Tragikus baleset a Dunaszerdahelyi járásban: egy férfi meghalt, egy nő súlyosan megsérült

Istentisztelet közben szakadt le egy templom teteje, többen meghaltak

Trump: a Mueller-jelentés egyes megállapításai "marhaságok"

Mentőhelikopter szállította kórházba a motorost

Legfrissebb galériák
Olvasta már?