Együttműködne három megye

Pozsony |

<p>Kilencmillió euróból fejlesztenék a határ menti idegenforgalmat, bővítenék a kerékpárutak hálózatát.</p>

A határon átnyúló együttműködésről tárgyaltak Pozsony, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye képviselői. Az idegenforgalom fejlesztése volt a találkozó legfontosabb témája.

Pozsony megye vezetésén kívül Németh Zoltán, Győr-Moson-Sopron megye elnöke és Popovics György, Komárom-Esztergom megye elnöke vett részt a találkozón. A megyék három projektet nyújtanak be a napokban a határon átnyúló együttműködésről szóló pályázati felhívásra. Pavol Frešo, a megyei önkormányzat elnöke bemutatta a terveket. „Az első projekt keretében regionális multikulturális központokat létesítenénk a szenci, a győri és a pannonhalmai zsinagógában, amelyeket a támogatásból felújíttatnánk. A második az ökoturizmus fejlesztésére irányul a Kis- és a Mosoni-Duna környezetében. A harmadik a Sacra Velo projekt, kerékpárúttal kötnénk össze a Duna két partján található szakrális emlékeket” – magyarázta a megyeelnök. Frešo hozzátette, mindhárom megye prioritásként kezeli a programokat, amelyekkel elősegítik az idegenforgalom fejlődését. A megyei önkormányzatok a 2014–2020 programozási időszak támogatásaiból valósítanák meg a fejlesztéseket. Az együttműködésről szóló projekteknél kell egy vezető, aki koordinálja a programot. A kulturális központok kialakításáról és a Kis- és Mosoni-Duna környezetének fejlesztéséről szóló tervezeteket Pozsony megye irányítja. Összesen hét partner dolgozik a megvalósításon, köztük két megye önkormányzata. A Duna szárazföldi deltája turistaövezet kialakításában összesen kilenc partner vesz részt, köztük öt megye. A nagyszabású projekttel elsősorban a vízi- és kerékpárturizmust fejlesztenék a határ mindkét oldalán.

A Sacra Velóval nemcsak a kerékpáros infrastruktúrát bővítenék, hanem a szakrális turizmust fejlesztenék. A három projekt összköltsége meghaladja a kilencmillió eurót. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?