Régió

Egykori polgármesterek is vállalják a megmérettetést

Nagykér/Szímő/Andód/Vághosszúfalu/Vágtornóc | Jóval több polgármesterjelölt indul a novemberi önkormányzati választásokon az érsekújvári és a vágsellyei járásbeli községekben, mint a térségbeli városokban.
Száz Ildikó

2018. október 16. 16:08

Több polgármesterjelölt közül választhatnak az érsekújvári és a vágsellyei járásbeli kisebb községekben - A szerző illusztrációs felvétele

Az érsekújvári járásbeli Nagykéren minden ciklusban új polgármestert választanak. Idén ismét versenybe száll a posztért Ladislav Dojčan, aki 2010-ben Kottlík László MKP-s polgármestert váltotta Nagykér élén. A 2014-es választások során rekordszámú polgármesterjelölt volt a 2999 lakosú községnek, tizenegyen pályázták meg a posztot. Ladislav Dojčant akkor a független Judita Valašková váltotta a község élén, akkoriban a második helyen végzett Kottlík László és Dojčan kapta a legkevesebb szavazatot valamennyi jelölt közül. Novemberben ismét versenybe száll Judita Valašková jelenlegi független polgármester, továbbá Peter Čapucha független jelölt, és ismét vállalja a megmérettetést Miroslav Dojčan egykori polgármester a Starostovia a nezávislí kandidáti jelöltjeként. A tizenegy tagú testületben jelenleg egy képviselője van a Hídnak és egy az MKP-nak.

Az érsekújvári járásbeli Szímőn Bób János (MKP) 1998-tól áll a község élén. 2006-ban nem akadt kihívója, 2010-ben a Híd színeiben induló Mikuláš Balogh volt az ellenfele, akkor Bób 830, Balogh 448 szavazatot kapott. Négy évvel ezelőtt is csak egy kihívója akadt Bób Jánosnak Priskin Zoltán alpolgármester személyében, aki függetlenként indult. Bób 783, Priskin 446 szavazatot kapott. Most ismét MKP–Híd összecsapás várható a Vág menti községben, Bób János és Mikuláš Balogh között. Andódon Czuczor Mária jelenlegi polgármester már nem az MKP színeiben indul, hanem függetlenként, a polgármesteri székért Puss Péterrel, a jelenlegi alpolgármesterrel küzd meg, aki az MKP jelöltje.

Andódnak további két polgármesterjelöltje van, a függetlenként induló Silvia Deáková és a már nem első alkalommal függetlenként induló Gábor Katalin.

A vágsellyei járásbeli Vághosszúfalun csak egy kihívója akadt Tóth Pál jelenlegi független polgármesternek Miroslav Dubec vállalkozó személyében, aki 2010-ben Izsóf Róbertet váltotta a község élén, és aki függetlenként indul a posztért.

 

2018. október 8. 09:53

Négy kihívója lesz a jelenlegi polgármesternek Dunaszerdahelyen

Vágtornócon Július Rábek független polgármesteren kívül Oliver Berecz független, Gabriela Melegová független, Marián Takáč független és Petronela Vižďáková, a Smer–SD, az SNS és a Híd polgármesterjelöltje indul a választáson. Rábek 2006-tól 2010-ig volt Vágtornóc polgármestere, majd Ján Hrabovsky váltotta. Rábeket 2014-ben ismét a község élére választották, akkor hatan pályázták indultak a polgármesteri székért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nagyon kérdéses a Híd és az MKP mandátuma is.

Komáromban is alacsony a részvétel, inkább az idősebbek mentek szavazni

Hoki-vb: döntősök a kanadaiak, lelépték a cseheket

Integráció nem, folklór igen

Egy amerikai nő mindenáron szavazni akart Pozsonyban

Öt sárgamellényes a választás megszüntetését követelte Pozsonyban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?