Egyelőre nem lesz lakópark a gútai Déli zónában

Gúta
Gúta |

Leállította a cseh Invest Corporation Kft.-vel való további tárgyalásokat az önkormányzat, egyelőre nem épül lakópark a Déli zónában.
 

Két éve folytak a tárgyalások a befektető és a város között egy tömbházakat és családi házas övezetet is magában foglaló lakópark kialakításáról. A városvezetés és a képviselők többsége viszont mostanra úgy ítélte meg, komolytalan a befektető szándéka, emellett előnytelen is lenne a beruházás a városra nézve. A februári ülésen a testület még úgy határozott, tisztázzák a befektetővel a felmerült kérdéseket, pontosítják, hogy a város által felajánlott terület fejében mit is kínál a beruházó, ám ezen a megbeszélésen Jiří Vlk, a kft. ügyvezetője betegségre hivatkozva nem vett részt. A március végi ülésen a képviselők nehezményezték, hogy a befektető nem küldött írásbeli anyagot sem, amiről tárgyalni tudnának. Arra is rámutattak, hogy a cégbírósági bejegyzés szerint a társaság tevékenységi körében nem szerepel az ingatlanépítés és értékesítés, másrészt a társaság nem tud felmutatni befejezett beruházást, ami preferenciaként szolgálna. Jiří Vlk az önkormányzati ülésen ugyanakkor azzal érvelt, hogy a város részéről csak technikai észrevételeket kaptak, amiket hajlandó szóban megválaszolni. 

Kapcsolódó cikkünk

A cégbírósági bejegyzésre vonatkozó kérdésre pedig azt mondta: csupán hetek kérdése az engedély megszerzése, de ha kell, alvállalkozókkal is el tudják végeztetni a munkát. Forró Tibor képviselő április végéig még adott volna esélyt a beruházónak a felmerült kérdések tisztázására, de a képviselők többsége nem támogatta beterjesztését. Elfogadták viszont a városi hivatal javaslatát, miszerint szüntessék be a tárgyalást az Invest Corporation Kft.-vel. Ugyanakkor feladatul adták a polgármesternek, hogy a hivatal aktualizálja a Déli zóna infrastruktúrája kiépítésére vonatkozó tervdokumentációt, és legalább egy utcában teremtsenek olyan feltételeket, hogy ott el lehessen kezdeni az egyéni építkezéseket; azaz legalább egy utcát közművesítsenek. Korábban ugyanis az önkormányzat már rábólintott néhány építkezési parcella eladására a Déli zónában, de mivel hiányzik az infrastruktúra, mindmáig nem lehet kiadni építkezési engedélyeket. Azt egyelőre nem tudni, milyen forrásból fedezi a város ennek az utcának a közművesítését. Finta Zoltán hivatalvezető ígérete szerint a májusi ülésre, amikor a testület tárgyalni fogja az anyagot, a pénzügyi modellt is a képviselők elé tárják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?