Egyelőre csak ígérgetik a lakossági fórumot

Galánta |

<div>A polgármester szerint nem szükséges a találkozó, amíg a lakosok szót kapnak a testület ülésein.</div><div>&nbsp;</div>

A novemberi helyhatósági választások óta jelentősen megnőtt a lakosság érdeklődése a galántai képviselő-testület ülései iránt. A képviselők lakossági fórum összehívását szorgalmazzák, fél év alatt egyetlen találkozó sem valósult meg. December óta a korábbi egy óra helyett délután háromkor kezdődik a plénum ülése a városi hivatal nagytermében. A lakosok az ülés elején, a képviselők interpellációi után kapnak szót. Az újításnak köszönhetően jóval több lakos látogatott el a testület üléseire és több volt a felszólaló, mint a korábbi választási ciklusban. Akadtak panaszosok, de olyanok is jócskán, akik dicsérték a polgármester munkáját, megköszönték a támogatást. A lakosok rendszerint nem várták meg az ülés végét. Az elhúzódó interpellációk és lakossági panaszok miatt a képviselők sokszor csak az esti órákban kezdték meg az önkormányzat szempontjából lényeges programpontok megvitatását. Elhangzott, hogy lakossági fórumok szervezésével megoldhatnák a helyzetet. Az elképzelés szerint néhány nappal a plénum ülése előtt találkozhatnának a lakosok a képviselőkkel és a polgármesterrel. A testület múlt csütörtöki ülésén František Gaulieder független képviselő javaslatára csak az ülés végén kaptak szót a lakosok. A képviselő ezt azzal indokolta, hogy polgári aktivistaként ő is végigülte a tárgyalásokat az előző választási ciklusban. Hozzátette, a lakosok elmennek az ülés elején, nem hallgatják meg a fontos pontokat. Peter Paška polgármester elmondta, meglepte a képviselő javaslata, főleg azért, mert éveken át küzdött, hogy nagyobb teret kapjanak a lakosok a testület ülésein. A polgármester közölte, keresik a lakosság tájékoztatásának megfelelő módját. „Eddig azért nem szerveztem meg a találkozókat, mert értelmetlennek tartom, hogy az ülés előtt találkozzunk, amikor a tárgyalás pontjai közt szerepelnek a lakosok javaslatai. Nem kerülöm a polgárokkal való találkozást” – nyilatkozta Paška. Hozzátette, a képviselők döntenek arról, szót kapnak-e a vendégek a testület ülésein. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?