Régió

Egy magyar képviselő sem lesz az ógyallai testületben

Ógyalla | Alulmaradt a szombati választáson az eddigi polgármester, Basternák Ildikó (MKP), akit Peter Závodský (független) vált a poszton.
V. Krasznica Melitta

2018. november 11. 16:07

Négy évvel ezelőtt 10, ezúttal 7 polgármesterjelölt volt a városban. Peter Závodský 2014-ben is indult már, akkor a Sieť színeiben, de nem volt sikeres. Két éven keresztül Basternák Ildikó mellett alpolgármesteri tisztséget töltött be, majd a polgármester visszahívta funkciójából. Nagyon rosszul szerepelt a városban az MKP, míg négy éve 4 mandátumot szereztek a 11 tagú testületben, ezúttal egyet sem. Basternák Ildikó képviselőjelöltként nem indult, a többi polgármesterjelölt közül viszont öten is képviselői mandátumot szerezetek. Most először nem lesz magyar képviselő az ógyallai testületben, és ugyancsak első alkalommal került be egy Kotleba-párti jelölt. A 11 képviselőből 7 független, 2 az SaS-Oľano, 1-1 pedig a Spolu – občianska demokrácia, valamint a Kotleba-párt színeiben jutott be.

2018. november 11. 07:27

Komáromi járás összes megválasztott polgármesterei
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kiska nem lesz elnök

Így ünnepelt az Új Szó és a Vasárnap

Lesz-e csúcsrangadó a BL-ben?

Előzés közben szenvedtek balesetet, három fiatal sérült meg

Az MTVA székházában éjszakázott 13 ellenzéki képviselő

A szlovák országgyűlés megválasztása

Legfrissebb galériák
Olvasta már?