Régió

Écsi Béla holttestét találhatták meg Dunaszerdahely közelében

Dunaszerdahely | Tizenöt év után megtalálhatta a rendőrség a Pápay-klán befolyásos alakjának holttestét Kisudvarnok és Pozsonyeperjes között.
Bartalos Éva

2018. november 22. 15:33

Kép: noviny.sk

Médiaértesülések szerint Écsi Béla maradványait találhatták meg a rendőrök a Dunaszerdahelyhez közeli Kisudvarnok határában. A rendőrség hetek óta kutatott a maradványok után.

„A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) büntetőjogi intézkedések során két holttestet talált. Az azonosításuk még nem történt meg, várjuk a DNS vizsgálat eredményeit” - tájékoztatta lapunkat Michal Slivka az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. A szóvivő nem reagált azokra a médiaértesülésekre, amelyek szerint Écsi Béla, a dunaszerdahelyi Pápay-klán emblematikus alakjának holttestét találták meg Kisudvarnok és Pozsonyeperjes között. Slivka hozzátette, hogy a folyamatban lévő bizonyítási eljárás miatt nem adnak bővebb tájékoztatást, mivel előfordulhat, hogy ezzel beszélybe sodorják a nyomozást.

2018. november 19. 17:17

Két holttestet találtak Kisudvarnok mellett, a Sátor-maffiaper nyomozásával lehetnek összefüggésben

A kereskedelmi televízió úgy tudja, hogy a rendőrség a Sátor-per egyik vádlottjának információi alapján kezdett el ásni a két község közötti határban. Écsit állítólag több réteg műanyag fóliába csavarva, ugyanabban a ruhában találták meg, amelyet 2003. április 9-én viselt, amikor a Sátor Lajos vezette ellenséges bűnbanda emberei lecsaptak Écsiékre Vereknyén. Écsi társát, Braňo K.-t lelőtték, és az egyik támadó is halálos sebet szerzett. A támadót és a később kivégzett Écsit előbb egy erdőben ásták el, majd innen szállíthatták át őket a most átkutatott területre. Érdekesség, hogy a magyarországi Blikk bulvárlap már 2016-ban is arról írt, hogy a rendőrség megtalálta Écsi Béla holttestét – egy erdőben, négy méter mélyen a föld alatt, bilincsben.

Écsi Béla volt az egyedüli, aki túlélte a véres dunaszerdahelyi leszámolást 1999-ben. A májusban kezdődött maffiaper, amelynek tizennégy vádlottja 1999 és 2010 között volt aktív bűnöző a Csallóközben. (noviny.sk, parameter.sk, béva)

2018. május 23. 19:00

Sátor-banda: Bugár is színt vallott
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Két gólt rúgott a ráadásban, így verte a Besiktast a Slovan az EL-ben

Barcelonában bravúros döntetlennel rajtolt a Ferencváros

Ötéves kislányt gázoltak el Nagymihályban

Mondák, legendák és régi történetek egy zárt közösségből

Egy kutatócsoport szerint lehetséges felére csökkenteni az üvegházhatású gázkibocsátást 2030-ra

Tizennégy ország íjászai versenyeznek Marcelházán

Legfrissebb galériák
Olvasta már?