Közélet

Sátor-banda: Bugár is színt vallott

Besztercebánya. Folytatódott a Specializált Büntetőbíróságon a Sátor-banda elnevezésű csallóközi maffiacsoport pere.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. május 23. 19:00

Besztercebánya. Folytatódott a Specializált Büntetőbíróságon a Sátor-banda elnevezésű csallóközi maffiacsoport pere. Ezúttal Bugár György, a banda egyik ismert tagjának vallomása került sorra: a vádlott Nagy „Csonti” Zsolthoz hasonlóan elismerte bűnösségét minden vádpontban, egyúttal döbbenetes képet festett a banda működéséről. Júlia Mikolášiková oknyomozó újságíró, aki folyamatosan tudósít a perről, Facebook-oldalán azt írta: Bugár György elmondása szerint a csoport 2000 óta létezett. A vezető Sátor Lajos volt, a második vonalba a később meggyilkolt és ledarált Reisz Andor, Kádár Krisztián, Szamaránszky Árpád és Horváth Lehel állt – ezen kívül még két szint volt. Bugár saját bevallása szerint a legalsóba tartozott, Sátor őket közvetlenül nem is utasította semmire, általában másokon, például Csontin keresztül üzent.

Bugár szerint a banda tevékenységi körébe tartozott a csalás, áfacsalás, autólopás – hivatalosan biztonsági szolgálatuk volt. Az áfacsalást strómanokon és fiktív cégeken keresztül végezték: a Frédi néven ismert Nagy Ferenc szerezte a strómanokat, akiket aztán a „munka” elvégzése után kivégeztek és elástak. „Nagy Frédi végezte az ásást. Sátor utasított minket, hogy segítsünk. Eleinte figyeltünk, aztán már mi ástuk a gödröket” – magyarázta a bíróság előtt Bugár György. (fm, Piraňa)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Helsinkiben díjazták az alakítását

Meggyilkoltak egy 38 éves nőt Rimaszombatban, a feltételezett elkövető is meghalt

Tragikus baleset: egy 18 éves lány vesztette életét

DAC: nem elég dominálni, gól is kell

Merénylet történt egy kabuli esküvőn, nagyon sokan meghaltak

Képernyőn a DAC

Legfrissebb galériák
Olvasta már?