Régió

Dráma a pozsonyeperjesi kultúrházban

Pozsonyeperjes | Pozsonyeperjesen már hagyománnyá vált, hogy a szünidők idejére rendhagyó programokat szerveznek a gyerekeknek. Nem kivétel ez alól a tavaszi szünet sem, most színjátszó kört szerveztek az alapiskolások számára a helyi kultúrházban.
Somogyi Katalin

2020. február 21. 09:00

Pozsonyeperjes
- Somogyi Katalin felvétele

„A tavalyi Pöttyös Gyíkok nyári tábor idején szerveztünk első alkalommal többek közt egy drámai színjátszó csoportfoglalkozást is, amely nagyon tetszett a gyerekeknek. Ez adta az ötletet, hogy a tavaszi szünidő programjait ilyen aktivitásokkal gazdagítsuk” – magyarázta Rebró Ágota, a Pozsonyeperjes Polgári Társulás alapítója, a település alpolgármestere. Több mint harminc gyerek jelentkezett a három napon át tartó ingyenes színjátszó szakkörre, és nemcsak a helyi alapiskolából, hanem Dunatőkésről és Dunaszerdahelyről is voltak résztvevők. A foglalkozásokat Sziklai Krisztina, a Rivalda Színház színésznője tartotta a gyerekeknek. „Szeretek gyerekekkel foglalkozni, most végzem a színművészeti főiskola után a pedagógiai egyetemet. Tavaly szeptembertől a pozsonyeperjesi alapiskolában töltöttem több mint két hónapot pedagógiai gyakorlaton. Nagyon a szívemhez nőttek az itteni gyerekek, és természetesen nagyon örültem a polgári társulás felkérésének, hogy vezessek egy pár napos színi szakkört a tavaszi szünetben” – meséli Sziklai Krisztina. 


Az első nap csak játékkal telt, ritmikai fejlesztéssel, figyelemfenntartással, a koncentráció fejlesztésével, vagyis minden olyan foglalkozással, amelyet egy igazi színész is megél a tanulmányai alatt, természetesen sok-sok játékos momentummal fűszerezve. A következő napon már egy valódi színházi próbafolyamatot is szimuláltak, hosszabb-rövidebb jelenetekkel, helyzetgyakorlatokkal. Ezeket a tízperces jeleneteket a harmadik napon már részletesen betanulva egy közös délutáni kis előadáson mutatták be a szülőknek. Az alap-iskola első osztályától kezdve, egészen a kilencedik osztályig minden korosztály képviseltette magát a drámai körben. 


Eddig a leggyakoribb szünidei foglalkozások közé az alkotó-műhelyek tartoztak ugyan, de minden résztvevő megelégedéssel nyugtázta, hogy az idei tavaszi szünetben váltottak a szervezők és új aktivitást szerveztek. 

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Mely hivatalokkal érintkezhetünk elektronikusan?

Mely hivatalokkal érintkezhetünk elektronikusan?

Milan Krajniak

Krajniak szerint még nincs szó országos szintű tömeges elbocsátásokról

Marek Krajčí

Egyre több az idős beteg

koronavírus

Az európai halálos áldozatok 95 százaléka 60 év feletti

parlament k

A koronavírus terjedése miatt szükséges intézkedésekről tárgyal a parlament

Ursula von der Leyen

Az EU 100 milliárd eurót biztosít a munkahelyek és vállalkozások fenntartása érdekében

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.