Dráma a pozsonyeperjesi kultúrházban

Pozsonyeperjes
Pozsonyeperjes |

Pozsonyeperjesen már hagyománnyá vált, hogy a szünidők idejére rendhagyó programokat szerveznek a gyerekeknek. Nem kivétel ez alól a tavaszi szünet sem, most színjátszó kört szerveztek az alapiskolások számára a helyi kultúrházban.

„A tavalyi Pöttyös Gyíkok nyári tábor idején szerveztünk első alkalommal többek közt egy drámai színjátszó csoportfoglalkozást is, amely nagyon tetszett a gyerekeknek. Ez adta az ötletet, hogy a tavaszi szünidő programjait ilyen aktivitásokkal gazdagítsuk” – magyarázta Rebró Ágota, a Pozsonyeperjes Polgári Társulás alapítója, a település alpolgármestere. Több mint harminc gyerek jelentkezett a három napon át tartó ingyenes színjátszó szakkörre, és nemcsak a helyi alapiskolából, hanem Dunatőkésről és Dunaszerdahelyről is voltak résztvevők. A foglalkozásokat Sziklai Krisztina, a Rivalda Színház színésznője tartotta a gyerekeknek. „Szeretek gyerekekkel foglalkozni, most végzem a színművészeti főiskola után a pedagógiai egyetemet. Tavaly szeptembertől a pozsonyeperjesi alapiskolában töltöttem több mint két hónapot pedagógiai gyakorlaton. Nagyon a szívemhez nőttek az itteni gyerekek, és természetesen nagyon örültem a polgári társulás felkérésének, hogy vezessek egy pár napos színi szakkört a tavaszi szünetben” – meséli Sziklai Krisztina. 


Az első nap csak játékkal telt, ritmikai fejlesztéssel, figyelemfenntartással, a koncentráció fejlesztésével, vagyis minden olyan foglalkozással, amelyet egy igazi színész is megél a tanulmányai alatt, természetesen sok-sok játékos momentummal fűszerezve. A következő napon már egy valódi színházi próbafolyamatot is szimuláltak, hosszabb-rövidebb jelenetekkel, helyzetgyakorlatokkal. Ezeket a tízperces jeleneteket a harmadik napon már részletesen betanulva egy közös délutáni kis előadáson mutatták be a szülőknek. Az alap-iskola első osztályától kezdve, egészen a kilencedik osztályig minden korosztály képviseltette magát a drámai körben. 


Eddig a leggyakoribb szünidei foglalkozások közé az alkotó-műhelyek tartoztak ugyan, de minden résztvevő megelégedéssel nyugtázta, hogy az idei tavaszi szünetben váltottak a szervezők és új aktivitást szerveztek. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?