Régió

Drágul a parkolás Vágsellyén

Vágsellye | Módosították a helyi adókról és illetékekről szóló rendeletet a legutóbbi önkormányzati ülésen a képviselők, és évi hetven euróval emelték a parkolóhelyek bérleti díját.
Száz Ildikó

2017. december 11. 09:54

Komoly gondot okoz a parkolás, és ez új koncepció kidolgozására kényszeríti a város vezetését - Képarchívum

Egyre többen akarnak parkolóhelyet bérelni a városban. Azok a vágsellyei lakosok, akik nem engedhetik meg maguknak ezt a szolgáltatást, attól tartanak, hamarosan nem lesz hol parkolniuk. A parkolóhelyért eddig évi 230 euró bérleti díjat fizettek a járási székhelyen élők. A helyi adókról és illetékekről szóló rendelet alapján a gépkocsitulajdonosok eddig 0,06 euró napi díjat fizettek a parkolóhely négyzetméteréért, mostantól a 0,082 euró lesz a napi díj, így az éves bérleti díj 300 euróra emelkedik. A súlyosan mozgáskorlátozottak, akik ötvenszázalékos kedvezményre jogosultak, januártól évi 150 eurót fizetnek. Érsekújvárban a parkolóhely napi bérleti díja négyzetméterenként 0,09 euró, az éves díj 328 euró. Léván napi 0,07 euró a négyzetméterenkénti bérleti díj, az éves összeg 255 euró. Nem minden képviselő értett egyet a módosítási javaslattal, többen csak azzal a feltétellel hagyták jóvá a díj emelését, hogy szükség esetén a város lehetővé teszi a részletfizetést. Gondot okoz továbbá, hogy az európai uniós támogatásból felújított utak szélén, a járdaszegélyeken a pályázati szabályok szerint öt évig nem szedhet parkolási díjat a város. Egy vágsellyei lakos elmondta, mozgáskorlátozottként szeretett volna kedvezményesen parkolót bérelni a háza közelében, ám azt a pályázati pénzből épített területen nem jelölhették ki. A városi hivatal illetékesei egy másik területet javasoltak a kérelmezőnek, de az a főút másik oldalán, jókora távolságra lett volna a háza bejáratától.


A város vezetése tárgyal a bevásárlóközpontok tulajdonosaival arról, hogy engedélyezzék a boltok közelében lévő ingyenes parkolók használatát a közelben lakók számára. Ezzel részben megoldódnának a parkolási gondok a lakótelepeken.

Önnek ajánljuk

Mistrík örül, hogy Menyhárt is őt támogatja

Halálos áldozata van Nyitrán az influenzának

Az Új Szó szerdai mellékletében: Hogyan válasszunk középiskolát?

Külföldön már háromszor nyert

Az elégedetlen gazdák bevonultak Pozsonyba

A kilencvenkettesek nagy dobása

Legfrissebb galériák
Olvasta már?