Régió

Dallamfutamokon nyargaló, örök érvényű versek apától és lányától

Érsekújvár | Az érsekújvári kreatív park hétvégi rendezvényének vendége volt a lévai Göbő Sándor és Anna lánya, a duónak már nagyon hiányzott a közönség. A rendkívül szerény, kissé visszafogott páros valósággal átlényegült, teljesen felszabadult a színpadon. A nézőtéren ülő és a közeli sátrakban alkotó közönséget izgalmasan összeállított repertoárral ajándékozták meg.
author
Száz Ildikó

2020. július 8. 17:14

Göbő Anna és Sándor
- Képarchívum

Családtagok biztatása

Apát és lányát az egész család elkísérte Érsekújvárba. Annát korábban egy alkalommal már Eszterrel, a testvérével is hallhattuk népdalokat énekelni a lévai Barsi múzeum ünnepélyes megnyitóján. A Göbő duó ezúttal megzenésített verseket, musical-dalokat és örökzöld slágereket, valamint népdalok feldolgozásait adta elő. Első fellépéseiket az édesanya, Göbő Korpás Judit óvónő, kézműves biztatására vállalták. Anna korábban néptánc csoport tagja volt, majd hegedűjátékot és éneket tanult a lévai művészeti alapiskolában. A lány párhuzamosan folytatta tanulmányait az érsekújvári Pázmány Péter Gimnáziumban és Vácon, a Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskolában.

„Először talán egy iskolai rendezvényen kísértem Annát. Később, amikor otthon is muzsikáltunk, a feleségem javasolta, hogy ezeket a dalokat nagyobb közönség előtt is bemutathatnánk. Egyszer egy megmérettetésen a zsűri tagja azt mondta, külön értékeli, hogy a mai világban apa és lánya ilyen kiválóan együttműködik. De hát ki mással lépne fel egy apa, ha nem a tehetséges gyerekével?! Volt úgy, hogy megkérdeztem Annát, nem ciki számára, hogy az apjával lép fel? Azt éreztem, őszintén gondolja, hogy egyáltalán nem az. Minden közös fellépés öröm” – jegyezte meg Göbő Sándor.

Sikeres megmérettetések

Göbő Anna 2016-ban a Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekversenyen musical kategóriában harmadik lett. A Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny országos döntőjén Énekelt versek kategóriában ezüstsávos lett a duó, és a legérettebb produkcióért a szakmai zsűri különdíját kapták, majd a rákövetkező évben aranysávos minősítésben részesültek. A Felvidéki Énekfaktorban a Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle különdíját nyerték.

„Édesapámmal biztonságban érzem magam a színpadon. Van kire támaszkodni, odafigyelünk egymásra, érzékeljük a másik jelenlétét, reakcióit. Olyan dalokat dolgozunk fel, melyekkel meg tudunk birkózni, és ami mindkettőnknek tetszik. Örömmel tölt el, hogy hamarosan, július 26-án Komáromban léphetünk fel a 8. Lehár nyár rendezvénysorozaton, és ha minden jól alakul, akkor előtte még Kelet-Szlovákiában is bemutatkozhatunk”

– mondta Göbő Anna. A koronavírus miatt néhány már tervezett koncertjük elmaradt, amit nagyon fájlaltak, mert hiányzott a közönség visszajelzése, a fellépésekre való felkészülés izgalma.

Lévai szerzők művei

Ahová hívnak, oda nagy örömmel megyünk. Folyamatosan frissítjük a repertoárunkat. Lévai vonatkozású szerzők műveit is megzenésítettük, például Kersék János egyik versét. Kersék János jogász a múlt századforduló idején jelentős szerepet töltött be a népművelés terén. Több mint harminc színművet írt, a lévai színjátszók ezekből többet bemutattak. Sándor Károly költő fia osztálytársam volt az alapiskolában. Már akkor tudtam, hogy verseket ír az édesapja. A Naponta című költeményt választottuk tőle, amely a mindennapi rohanásról szól, mert Karcsi bácsi gondolatai időtállóak” – mondta Göbő Sándor. Anna, a tizenkilenc éves tehetséges énekes Budapesten szeretne továbbtanulni az ELTE Tanító- és Óvóképző Karán, ám a felvételi eredményekre még várni kell. Göbő Sándor fordítói, nyomdai könyvszerkesztői munkákat vállal, az ezzel járó feladatokat akkor is el tudja végezni, ha éppen egy fellépéssorozatra indulnak.

Sándor zongora- és gitárjátékával teszi teljessé Anna énekét. Apa és lánya elárulták, további saját ihletésű dalokra vágynak, és még számos klasszikus és kortárs költő versét szeretnék megzenésíteni. Mindketten hisznek az örökérvényű versek üzenetében, a zene erejében.

Galéria
1
2
Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Eduard Heger

Heger Zelenszkijt méltatta, és előre megköszönte Németország segítségét az olajembargó kapcsán

földgáz

Heteken belül összemolhat a gazdaság, ha az oroszok leállítják a gázszállítást

robert fico

Fico: A kormány fél Brüsszeltől, ezért akarják elfogadni az orosz gázszállítás leállítását

plackova
Frissítve

Úgy tűnik, megszüntették a Plačkováék ellen indított büntetőeljárást

sd

Autókra tapadó sárga por nyugtalanítja a szlovákiai lakosokat. Nem szaharai homokról van szó!

f

Ukrán zászlót és művészeti alkotásokat rongáltak meg ismeretlen elkövetők

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.