Régió

Családi délután Nagykövesden a gyermeknevelés és példaadás nevében

Nagykövesd | Második alkalommal kerítettek sort a nagykövesdi várrom lábánál arra a családi délutánra, mely egyúttal a Zempléni Református Egyházmegye őszi találkozóinak első rendezvényeként is szolgált. A piknikhagulatot idéző rendezvény elsősorban a családi nevelés és példaadás fontosságára fókuszált.
Németi Róbert

2019. szeptember 19. 09:49

A rendezvényt a nagykövesdi várrom alatti téren tartották meg
A rendezvényt a nagykövesdi várrom alatti téren tartották meg - Németi Róbert felvétele

Ez a családi délután második volt a sorban, az elsőre egy évvel ezelőtt kerítettünk sort. Korábban is voltak olyan rendezvényeink, amelyek az egyházmegye közösségével foglalkoztak. Három évenként folyamatosan vannak egyházmegyei napjaink, de a köztes időben már másodjára sikerült megszervezni ezt a délutánt – mindkét alkalommal Nagykövesden kapott helyszínt”

– nyilatkozta lapunknak Kendi Csaba esperes, aki szerint az ilyen és hasonló jellegű rendezvényekre elsősorban a családok gyülekezetekben való jelenléte miatt van szükség.

„Számunkra a családok megszólítása elsőrendű dolog, éppen ezért olyan programokat próbálunk felkínálni neki, amelyeken Isten igéjével, és olyan programokkal tudnak találkozni, amelyek minden korosztályt megszólítanak” – magyarázta Kendi Csaba. Mivel a mai rohanó világban nem mindenki tud vagy képes elegendő időt szakítani hitvallása gyakorlására, az esperes úgy véli, az ilyesfajta rendezvények óriási szerepet játszanak a családok és az egyház közötti kapcsolatok ápolásában.

„Egyrészt azért fontosak ezek, hogy a gyülekezeteken belüli családok találkozzanak, másrészt pedig azért, hogy az egyházmegyén belüli családok is megismerjék egymást. A rendezvény gondolatfonala éppen ezért a családi nevelésre, a példaadásra, a keresztény életben történő gyermeknevelésére összpontosított”

– nyilatkozta lapunknak az esperes.

A családi délutánon egy kerekasztal-beszélgetésre is sort kerítettek Langschadl István kiskövesdi lelkipásztor vezetésével, aki a beszélgetés során édesanyákat és édesapákat szólított meg és kérdezett a családból hozott példákról, azok továbbadásáról, a gyermeknevelés nehézségeiről, illetve a gyülekezet az egyház családon belüli szerepéről is. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
sólymos lászló

Sólymos László benyújtotta a lemondását

Zuzana Čaputová

Čaputová elfogadja Sólymos lemondását

Érsekújvár

Vágsellyén és Érsekújvárban is emelték az ingatlanadót

Újabb történelmi mélyponton a forint

dd

Két hazai irodalmár is Térey-ösztöndíjas lett

bugár sólymos

A Híd tiszteletben tartja Sólymos László döntését

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.