Régió

Címkézésbe kezdett a város az illegális óriásplakátok ellen

Pozsony | A hétvégén Pozsony városa megkezdte akcióját az ún. „reklámszmog” ellen.
TASR

2014. július 15. 14:53

Pozsony városa harcot hirdetett az illegálisan elhelyezett óriásplakátok tulajdonosai ellen. A városi logóval fémjelzett piros öntapadós feliraton az „Illegális reklámfelület” olvasható. Amennyiben az így megjelölt óriásplakátot a tulajdonosa nem távolítja el augusztus második feléig, úgy a város teszi azt meg helyette, s az eltávolítás költségeit a tulajdonosra számlázzák ki.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"155554","attributes":{"alt":"","class":"media-image bez reklamy","height":"320","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]

A megmozdulásra a Reklám Nélküli Város (Mesto bez reklamy) nevű polgári szervezet hívta fel a figyelmet egy közösségi hálón található csoportjukban. Pozsony városa már régebben is tárgyalt néhány reklámirodával, hogy szüntessék meg a város területén létrehozott illegális reklámfelületeiket. Némelyek eleget tettek a felkérésnek, mások figyelmen kívül hagyták azt mondván, a város még egy illegális építményt sem távolíthat el. A város szerint jelenleg 1 500 óriásplakát van elhelyezve, ezek egyharmada a város tulajdonát képező területeken található. További 450 az illegális építményként feltüntetett reklámfelület.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Komárom

Az önkormányzatok is bajba kerülhetnek

Saját házában lopták meg a 75 éves nénit

Magyarul is figyelmeztet a belügyminisztérium a csalókra

határátkelőhely

Szigorított határellenőrzés, torlódás az átkelőknél

Tragédia: 21 éves férfi vesztette életét, négyen utastársa megsérült

Tragédia: 21 éves férfi vesztette életét, négy utastársa megsérült

A németországi minimálbér nehezíti a munkanélküliség leépítését

Egy hónappal tovább folyósítanák a munkanélküli segélyt

televízió gyerekeke

Televíziós iskolával szimulálnák a valódi oktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.