Megszabadítanák Somorját az óriásplakátoktól

A városban látható reklámfelületek nagy része illegálisan van kihelyezve
Somorja |

Több óriásplakátot is eltávolítottak a napokban Somorján, az év folyamán tovább harcolnának a vizuális szmog ellen a felső-csallóközi városban. A cél az, hogy felszámolják a reklámfelületeket.

Pozsonyban tavaly kezdték el felszámolni az óriásplakátokat és reklámfelületeket, mert a fővárosban is riasztó méreteket ölt a vizuális szmog. Ez részben a dunaszerdahelyi járásbeli városokra is alkalmazható, hiszen a forgalmas utak mellett számos reklámfelülettel próbálják megszólítani az arra haladókat. Somorján korábban is tervezték, hogy ritkítják a bérelhető reklámfelületek számát, és ez az igyekezet a területfejlesztési terv 4. számú módosításába is bekerült, olvasható a városi hivatal honlapján. Korábban Balheim Henrietta városi képviselő javaslata alapján is eltávolítottak reklámfelületeket. A napokban hat óriásplakátot számolt fel a közterület-fenntartó vállalat, egyebek mellett a Pipagyújtó emlékmű mellől is. Orosz Csaba polgármester lapunknak elmondta, hogy fokozatosan szeretnék eltüntetni az óriásplakátokat.

„A jelenlegi helyzet azt mutatja, hogy a kihelyezett óriásplakátok alig 10 százaléka legális. A nagy részük engedély nélkül van kihelyezve, rendezetlenül és csúfítják a várost. Bennünket ez zavar“

- jelentette ki a polgármester hozzátéve, hogy egyértelmű koncepcióval vágnak neki a feladatnak. Ha tudják, ki az illegális reklámfelület tulajdonosa, akkor felszólítják, hogy távolítsa el az építményt, ha nem teszi meg, akkor a város végzi el a feladatot. A legálisan kihelyezett felületekre pedig nem hosszabbítják meg a bérleti szerződést.

Orosz Csaba megjegyezte, hogy nem egyszerű feladattal állnak szemben, ugyanis korábban néhány érintett hivatal nem támogatta ezeket a törekvéseket, ez azonban idővel megváltozott. A reklámfelületeket bevételt hozhatnak az önkormányzatoknak, de mivel Somorján a döntő részük illegális, emiatt elenyésző bevételhez jutottak a bérbeadásból. A polgármester szerint azonban ebben az esetben nem a profit a fontos, hanem az, hogy megtisztítsák a várost a vizuális szmogtól.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?