Régió

Bukovszky László a SZK ezüst emlékérmével tüntette ki Bárczi Zsófia dékánt

Pozsony | A Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karának pótolhatatlan szerepe van a kétnyelvű hivatali ügyvitelszervezés, valamint az államigazgatás területén elhelyezkedő, magasan képzett kétnyelvű szakemberek felkészítésében. Ezt Bukovszky László (Most-Híd) kisebbségügyi kormánybiztos jelentette ki a kar megalapításának 15. évfordulója alkalmából.
TASR

2018. november 10. 14:31

Bukovszky László - Somogyi Tibor felvétele

Bukovszky a kart a hivatala stratégiai partnerének tekinti. Hozzátette: a két intézmény közösen régóta arra törekszik, hogy a nyelvi jogok érvényesítésével összefüggésben a szakmaiság és a nyelvi készségek fejlesztése élvezzen prioritást. Az évforduló alkalmából a kormánybiztos Bárczi Zsófia dékánt a magas színvonalú, szakmai munka elismeréseként a Szlovák Köztársaság ezüst emlékérmével tuntette ki.

Bukovszky köszönetet mondott a karnak a magyar nyelvű oktatás területén elvégzett munkáért.„A magyar nyelvű hivatali terminológiát ismerő szakemberek bázisának kibővítése kétségkívül hozzásegít a hivatalos érintkezés nyelvi színvonalának emeléséhez, valamint a kisebbségi közegben a kényelmes nyelvhasználathoz, ezen kívül pedig segíthet megszüntetni a nyelvi jogok alkalmazásának nehézségeit” – tette hozzá a kormánybiztos, aki szerint rendkívül fontos, hogy a hivatala és a kar közötti együttműködést a későbbiekben tovább erősítsék és bővítsék.

A honlapon szereplő információk szerint a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Kara alapvető küldetése minőségi elméleti képzés biztosítása, valamint a tudományos, gazdasági és társadalmi élet fejlesztésében való aktív részvételhez szükséges gyakorlati tapasztalatok és készségek átadása. A fenti céllal összhangban a kar a magyar tannyelvű iskolák részére magasan képzett pedagógusokat, ezen túl a kultúra, a közigazgatás, az idegenforgalom és a harmadik szektor különböző területein érvényesülni tudó, nyelvileg sokrétűen felkészült szakembereket képez.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kettős termékminőség: akár 2 millió euró is lehet a büntetés

Kihelyezett kiállítások Taksonyon és Tallóson

50 ezer eurót szavazhatunk meg az emlékművek felújítására

Pellegrini a beruházásokról is tárgyalni fog a japán miniszterelnökkel

A rendőrség érdekházasságokat leplezett le a nyitrai régióban

Hatalmas kárt okoztak a kürti gazdáknak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?