Budapesti egyetemista nyerte a 21. Mária Valéria Hídfutást (FOTÓK)

Budapesti egyetemista nyerte a 21. Mária Valéria Hídfutást

A 22 éves budapesti öttusázó egyetemista, Gyurka Márk Manó az abszolút győztese a 21. Nemzetközi Mária Valéria Hídfutásnak. Az Esztergom és Párkány közti négy kilométeres távot szeptember 23-án, szombaton több ezren teljesítették, de a távgyaloglók is jól szerepeltek.

Nyirkos, de szélcsendes időben, az esőt épp megúszva zajlott le szombaton az Esztergom és Párkány közti hagyományos hídfutás, amit idén már 21. alkalommal rendeztek meg. A több ezer versenyző a Bazilikától indult és a Mária Valéria hídon keresztül a Vadas fürdő parkolójában felállított célkapuba érkezett be. A délután egykor kezdődő hídfutás előtt a távgyaloglók teljesítették a közel 4 kilométeres távot, majd a futók rajtja után legelsőként Gyurka Márk Manó, budapesti egyetemista, öttusázó ért célba Párkányban, 12 perc 58 másodperces idővel. Ezzel abszolút megnyerte a versenyt. A legyorsabb nő idén az esztergomi Zámbó Liza lett, 15 perc 5 másodperces idővel. A hídfutás ezüstérmese Bartal Zsófia Zita (Esytergom), 15 perc 11 másodperces idővel és Szabó Mihály (Esztergom), 13.04 –es menetidővel. A bronzérmet Balogh Barbara nyerte Oroszlányból, ő 15 perc 14 másodperc alatt teljesítette a távot, az esztergomi Szilágyi Botond pedig 13 perc 22 másodperces idővel érkezett célba.

Budapesti egyetemista nyerte a 21. Mária Valéria Hídfutást

A díjakat Erős Gábor országgyűlési képviselő, Eugen Szabó, Párkány polgármestere és Marácz Zsuzsanna ultrafutó adta át. A részvételi arányt tekintve a szintén esztergomi Dobó Katalin Gimnázium csapata lett az első helyezett, de díjat kapott a párkányi szlovák alapiskola is, ahonnan 151 versenyző teljesítette a távot. Az Ady Endre Alapiskolából szintén sokan vettek részt a hídfutáson, még Bacsó Péter igazgató is lefutotta a versenytávot.

A barátnőjének is drukkolt futás közben

Az Óbudai Egyetem diákja, az öttusázó abszolút győztes futó, Gyurka Márk Manó az Új Szónak célba éréskor úgy nyilatkozott, először vett részt a hídfutáson és neki ez egy kellemes szezonkezdés volt, Tavaly már indult az Esztergomi Futóművek rendezte Holdfényfutáson, ahol szintén aranyérmes lett.

„A mostani táv némely része száraz volt, némely része vizes, próbáltam a száraz részen futni, hogy ne csússzon a cipőm. Tehát a lépésekre jobban kellett figyelni, mint amikor napfényes időben futok. A start után, a legelején a vezető autó tempójában kellett futni, a hídra felfutáskor pedig egy enyhe emelkedő volt, ez volt picit megterhelőbb. De aztán már lejtett a híd és ismét lendületet vehettem. A versenyidőmmel elégedett vagyok, kellemes volt, de még persze fejlődöm”

– taglalta lapunknak a körülményeket Manó.

Az abszolút győztes gyermekkorától sportol, jelenleg öttusázik, de a futás mindig is fontos volt számára. Barátnője szintén részt vett a hídfutáson, Manó még futás közben is drukkolt neki gondolatban. A hídfutás első helyezettje októberben Biskekbe, Kirgizisztán fővárosába készül egy komolyabb versenyre, és mint elmondta, a mostani, szombati eredménye csak erősíti, ösztönzi őt a még jobb teljesítményekre.

A 21. Mária Valéria Hídfutás remek hangulatban, jókedvvel, sok szurkolóval zajlott le, mára már igazi tömegrendezvénnyé vált, a tömegsport ünnepévé. Idén lengyelországi és németországi futók is érkeztek az eseményre. A legjobbak értékes tárgyi jutalmakat, utalványokat, ajándékokat kaptak, volt, aki a kutyájával együtt futott, de családokat, baráti társaságokat is láttunk a mezőnyben. Párkányban a Hídünnep része volt a hídfutás, mert a verseny után a kultúrházban az Ifjú Szívek Táncegyüttes műsorának tapsolhatott a közönség, a Táncparádé című blokkban pedig a város tánccsoportjai léptek fel.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?