Régió

Bontják a kassai Luník IX-et – exkluzív fotókkal

Kassa | Egyre zsugorodik a hírhedt Luník IX lakótelep. Újabb megroggyant statikájú blokkot bontanak le, a szanálás költsége 110 ezer euró. Hová fogunk költözni?” – kérdezik a lakók.
Németi Róbert

2015. november 11. 18:43

A több hónapja üresen álló, rossz állapotú panelházat a kassai ingatlankezelő vállalat bontja le. „Hétfő reggel kezdtünk hozzá a munkához. Ha minden a tervek szerint halad, pár napon belül eltűnik az épület. Ezután már csak a törmelék eltakarítása, illetve az utómunkák várnak ránk” közölte lapunkkal a bontáson dolgozó munkások egyike.

A Luník IX-en eddig összesen hét panelházat romboltak le. Eredetileg közel 600, később 400, a mostani bontás után pedig már csak 370 lakás lesz a még lakható blokkokban. Értesüléseink szerint pár hónapon belül még két panelházból költöztetik ki a lakókat, mivel azok is rendkívülien rossz állapotban vannak. A lakótelepen élők attól félnek, a blokkok szanálása után nem lesz hová menniük. „Hová fogunk költözni? A szabad ég alá? Bontás helyett inkább újabb lakásokat kellene építeni” mondta egy felháborodott luníki lakos. A bontás nemcsak a lakótelepen élőknek nem tetszik. „Nem értem, miért költenek százezreket a bontásra. Ez nem kevés pénz, jobb helye is lenne” nyilatkozta lapunknak egy kassai lakos.

A házakat azért ítélték bontásra, mert a lakók megbontották a falakat, emiatt megromlott a statikájuk és életveszélyessé váltak. Azoknak a lakhatását, akiknek bejelentett állandó lakhelyük volt itt, rendesen fizették a lakbért és a közüzemi díjakat, megoldotta az önkormányzat.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Percről percre: országszerte tüntetnek a Kuciak-gyilkosság évfordulóján

Kiska: Az Alkotmánybíróság az ország legfontosabb és legbefolyásosabb intézménye

A hasznos mikroorganizmusok szerepe egészségünk megőrzésében

Egy apa harca az igazságért

Galántán elmarad
 az U13-as teremtorna

Frissítve

A NAKA Alsóhatáron - gyilkosság gyanúja miatt őrizetben a polgármester

Legfrissebb galériák
Olvasta már?