Bodrogköz keleti csücskében eddig nagy az érdeklődés a voksolás iránt

A szavazóhelyiségekben túlnyomóan az idősebbek korosztályúakat látni, de szerencsére a fiatalabbakból sincs hiány
Ágcsernyő, Battyán, Tiszacsernyő, Kistárkány, Nagytárkány |

Az ország keleti csücskében található, főként magyarlakta településekből álló Bodrogközben már kora reggel óta nagy a nyüzsgés a szavazóhelyiségekben.

Bár a szlovák-ukrán határvonal közvetlen közelében elterülő településeken, köztük Ágcsernyőn és Battyánban ködösen indult a reggel, az első szavazók már a helyiségek megnyitása utáni percekben megjelentek. A kevesebb mint ötszáz lakossal rendelkező Ágcsernyőn nagyjából 380-an rendelkeznek szavazati joggal, közülük reggel nyolcig mintegy 30-an járultak az urnákhoz.


„Bár a településünkön közel 400 szavazati joggal rendelkező lakost regisztrálunk, legalább százan más településeken laknak. Ettől függetlenül már a kapunyitás utáni percekben voltak voksolók, azt lehet mondani, hogy egymás után sorra érkeznek. Az eddigi tapasztalataink szerint a lakosok a polgármesteri és a megyei választások iránt egyaránt érdeklődnek” – közölte lapunkkal Parajos Gyula, a választási bizottság tagja.


Az Ágcsernyőtől mindössze néhány kilométerre található Battyánban a kora reggeli órákban hasonló volt a helyzet. Ahogy azt az ottani bizottság tagjaitól megtudtuk, a 940 szavazó közül reggel kilencig nagyjából 40-en mentek el voksolni. A mai nap folyamán ezen a településen 17 képviselőjelöltből hetet választanak, a falu első emberét pedig négy jelölt közül választják meg. „Úgy látjuk, hogy a helyiek inkább a polgármesteri választások iránt érdeklődnek” – mondta a szavazóbizottság egyik tagja.


Battyántól a szlovák-magyar határvonal felé haladva, Tiszacsernyőben, Kis- és Nagytárkányban is fokozott a választópolgárok érdeklődése. Míg Tiszacsernyő lakosai három szavazókörzetben voksolhatnak a helyi és a megyei jelöltekre, addig a két faluban, Kistárkányban és Nagytárkányban egy-egy helyiségben döntenek a jelöltek sorsairól. „A falu mintegy 1200 lakosából nagyjából 920-an rendelkeznek szavazati joggal. Délelőtt tízig mintegy 75-en adták le szavazatukat. Eddig minden a legnagyobb rendben zajlik, azt látjuk, hogy a lakosokat igenis érdekli településünk és megyénk jövője” – közölte az Új Szóval Kondás Aranka, a kistárkányi választási bizottság elnöke. Nagytárkányban ugyancsak nagy a polgárok választókedve, a település 1200 választópolgára közül tizenegy óráig 106-an járultak az urnák elé.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?