Régió

Biztonságosabb Széplak utcát akar a város

Pozsony | A helyiek szerint állandó jelenlétre van szükség, az egyik üres üzlethelyiségben alakítanák ki a városi rendőrség őrsét.
Bartalos Éva

2019. március 19. 18:48

- Fotó: Tony Stefunko/Plus jeden deň

Biztonságosabbá tenné a magisztrátus a Széplak utcát. A napokban egy kérdőív jelent meg a főváros facebook-oldalán, amelyben a Széplak utcai éjszakai élettel kapcsolatban kérik ki a nyilvánosság véleményét.

A Széplak utca, vagy ismertebb nevén az Obchodná éjszaka a város egyik legfrekventáltabb területe, az utóbbi időben azonban egyre többször hallani negatív tapasztalatokat a közbiztonsággal kapcsolatban. Tavaly májusban a Dunaszerdahelyi járásból származó Juraj H. halálra vert egy Fülöp-szigeteki férfit, késelések sem ritkák az egyik legforgalmasabb belvárosi utca környékén.

“Az utóbbi években negatív társadalmi jelenségekkel is összekapcsolják a Széplak utcát. A város komplex megoldást készít elő, amelynek köszönhetően biztonságosabb lehet az utca és környéke” - fogalmaz a magisztrátus a közösségi portálon.

Hozzátették, hogy a megoldások kidolgozásához elsődleges szükség van a helyi lakosok véleménye, amelyet egy névtelen kérdőív által oszthatnak meg a városvezetéssel. A rövid, mindössze néhány kérdésből álló felmérésben azt kérdezik a lakosoktól, hogy járnak-e szórakozni a Széplak utcába, ha nem, akkor miért maradnak távol, korábban volt-e negatív tapasztalatuk a közbiztonság miatt.

A közösségi portálon hozzászólók szerint gyakrabban kellene járőrözni az utcában, ugyanis rendszeres látvány, hogy 18 évnél fiatalabb gyerekek ittasan, tudatmódosító szer hatása alatt csoportokba verődve járják az utcát. Mások arra mutattak rá, hogy nem csak a Széplak utca kritikus pont, hanem a közelben lévő Mihály-kapu környékén is egyre inkább elfajul a helyzet. Egy harmadik hozzászóló pedig az utcát borító szemétre panaszkodott.  Olyan lakos is van, aki azt nehezményezi, hogy csak a gyilkosság utáni hónapokban volt állandó a rendőri jelenlét. A Bratislavské Noviny szerint Zuzana Aufrichtová Óváros városrész polgármestere közölte, hogy a magisztrátussal közösen, rendőrőrsöt alakítanának ki a városi rendőrségnek az utca közepén, egy üresen álló üzlethelyiségben. A térfigyelő kamerák felvételeinek elemzésével meghatároznák, hogy hol történik a legtöbb atrocitás.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Pellegrini Amerikába látogat, Donald Trump fogadja a Fehér Házban

Hiányzott a vezéregyéniség 
a komáromi kosarasoknál

VIDEÓ: 140 km/órával előzgetett Budapesten, és az egészet Facebookon élőben közvetítette

Szerződésbontással fenyegetőznek a kórházak

Manfred Weber a nacionalisták ellen hirdetett harcot

EP-kampány: az MKP Európát félti, a Híd még kivár

Legfrissebb galériák
Olvasta már?