Régió

Azt is megbüntették gyorshajtásért, aki nem is járt Olaszországban

Dunaszerdahely | Több olvasónk is jelezte a múlt héten, hogy levélben értesítették: gyorshajtásért büntetést kapott Olaszországból. Olyan személyt is megbüntettek, aki az adott időszakban nem járt Olaszországban.
Bartalos Éva

2018. július 12. 12:07

Kellemetlen meglepetés Olaszországból – levélben érkezett a bírság - A szerző felvétele

Angolul és olaszul íródott dokumentumot tartalmazott a postai küldemény, amely szerint az érintett személyek nem tartották be a sebességkorlátozást az olaszországi utakon, ezért büntetés fizetésére kötelezik őket. Ha öt napon belül megtérítik a bírságot, akkor közel 60 eurót kell fizetnie a gyorshajtónak, ha azonban később fizeti be, akkor 71, vagy 115 eurót kérhetnek az olasz hatóságok a szlovákiai sofőröktől. Az egyik érintett fuvarozócég a hét elején kifizette a bírságot, egy másik sofőr azonban állítja, hogy az említett időszakban nem járt Olaszországban, vagyis nem követte el a közlekedési kihágást. A felszólításban mégis az ő autója rendszáma szerepel. A sofőr az olasz nagykövetséghez fordult, akik azt tanácsolták neki, továbbítsa a külképviseletnek a beszkennelt iratot, és igazolja, hogy övé az autó, amelyet tévedésből mérhettek be az olaszországi radarok.

„Azt mondták, elképzelhető, hogy a radar rosszul olvasta le az autó rendszámát, és rendszerhiba miatt büntettek meg”

– mondta az érintett sofőr.

2018. július 12. 10:39

160-nal hajtott községen belül, 800 eurót ért a mutatvány

„Az objektív felelősség elvén az Európai Unió több tagállamából is kézbesíthetnek büntetést az autóvezetőknek. A rendőrség azt tanácsolja, az autó tulajdonosa ellenőrizze az esetet, és ha nem követett el kihágást, a kézbesített dokumentumban megfogalmazott utasítás szerint járjon el. A közlekedési kihágások rendezésekor azt szólítják meg az unió tagországainak hatóságai, aki a kihágást elkövette” – írta Mária Linkešová a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette, akinek kétségei támadnak a dokumentumok eredetiségével kapcsolatban, forduljon a rendőrséghez.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Menyhárt visszalép Mistrík javára

Robert Fico nem jelölteti magát az alkotmánybíró-választás következő fordulójában

Kitolta a fagyra a hajléktalant

A rendőrség nem akadályozza a gazdák traktoros bevonulását Pozsonyba

Halálra késeltek egy férfit Pozsonyivánkán

A fogyasztók fizetik ki az üzletek különadóját

Legfrissebb galériák
Olvasta már?