„Az ország sorsáról van szó” – rendben zajlik a választás Bátorkeszin

Bátorkeszi
Bátorkeszi |

A helyi impozáns kultúrházban folyamatos a választói forgalom.

A bejárat előtt egy köztiszteletben álló pedagógussal találkozok, aki nem köntörfalazik. „Az ország sorsáról van szó” – válaszolja arra a kérdésemre, hogy miért fontos élni most a szavazati jogunkkal. Aztán gyorsan nyugtázzuk, hogy Szlovákia egy olyan hely, ahol elég sokszor van ilyen tétje az országos voksolásnak. Különösen 1998-at kell ilyenkor megemlíteni, s azt, hogy az akkori politikai változások milyen fontos szerepet játszottak a Búcs–Bátorkeszi iskolaháború befejezésében.

Bátorkeszi

A kultúrház emeletén zajló választóhelyiségekben ütemesen zajlik a voksolás. Nem tömött sorokban, de folyamatosan jönnek-mennek az emberek. „Le akarom váltani ezeket a hülyéket” – válaszolja igencsak tömören a választási részvétel miértjét firtató kérdésünkre egy középkorú férfi. Egy másik idősebb hölgy nagyon magabiztosan azt mondja, hogy egyáltalán nem szkeptikus, van értelme a választói jognak. S hogy miért él most a lehetőséggel? „Hát hogy jobb legyen a magyaroknak, s valaki védjen bennünket. Én mindig választok, csak most sajnos egyedül, mert a férjem nincs itthon” – válaszolja.

Bátorkeszin a 2021-es népszámlálás szerint egyébként 3323-an éltek. A község ezzel a Komáromi járás hatodik legnépesebb települése, míg a falvak sorában Marcelháza után második a sorban. 2525-an (75,99%) magyarnak, 653-an (19,65%) szlováknak vallották magukat. A második nemzetiség rubrikában 127 fő (50%) jelezte a magyar, 54-en (21,26%) pedig a szlovák kötődését.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?