Régió

Az internetes zaklatásról az alapiskolákban

Galánta | Múlt héten több ismeretterjesztő, megelőző előadást tartott a Galántai Járási Rendőrkapitányság szakembere a járásbeli óvodásoknak és alapiskolásoknak. Az internetes zaklatásról is beszéltek a gyerekekkel.
Bartalos Éva

2019. február 13. 18:30

A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy vékony határ húzódik a szórakozás és a bántalmazás között (Rendőrségi elvétel)

Jókán a közúti közlekedési szabályaival ismertették meg az óvodásokat. Dáša Kollárová, a rendőrkapitányság megelőzéssel foglalkozó munkatársa egyebek mellett arról kérdezte a gyerekeket, milyen elemeket kell felszerelni a kerékpárra és hogyan lehet biztonságosan közlekedni az utakon. A szakember több fényvisszaverő eszközt is megmutatott a gyerekeknek, akik megtanulhatták a segédeszközök használatát, és a közúti közlekedés szabályait is átismételték. Két galántai járásbeli alapiskola diákjainak a biztonságos internethasználatról tartott előadást Kollárová. A személyi adatok védelme és a közösségi médiától való függőség volt a panelbeszélgetés központi témája. „A diákoknak bemutattunk egy rövid történetet, amelyben az osztályban lejátszódó internetes zaklatáson volt a hangsúly. Utána beszélgettek az internetes zaklatás különböző formáiról, valamint a megfelelő védekezésről” – tájékoztatta lapunkat Martina Kredatusová, a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A diákok a foglalkozást követő gyakorlaton felmérhették, hogy a jelek alapján felismerik-e, ha diáktársuk internetes zaklatás áldozata lett. Kollárová kiemelte, hogy ilyen esetekben minden gyerek hozzáállása mérvadó. „A zaklató cselekvésének követése, támogatása, vagy az elfogulatlan megfigyelés is tragikus következményekkel járhat” – figyelmeztet a rendőrség. A szakember arra is felhívta a diákok figyelmet, hogy vékony a szórakozás és a bántalmazás közötti határ. Az internetes zaklatás, annak terjesztése és támogatása kihágásnak vagy bűncselekménynek minősülhet. (béva)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Államfőválasztás
 a déli városokban

Három évig harcolt a kórral Baló György

Ha a közönség neveletlen

Az Iszlám Állam bosszúval fenyeget a mecsetek elleni támadásért

Kevéssé ismert tények a spermiumról

Zidane nélkül nincs győztes Real Madrid

Legfrissebb galériák
Olvasta már?