Átadták az Észak II-es lakótelepre vezető átkötőutat

elkerülő út az Észak II-es lakótelepre
Dunaszerdahely |

Pénteken átadták a Sport utca és a Kisudvarnoki út közt húzódó átkötőutat. Az alig fél kilométer hosszú úttól azt várják, hogy tehermentesíti a Gyurcsó István utcát és csökkenti a forgalmat a belváros irányába.

Hájos Zoltán polgármester elmondta: „Az Észak II-es lakótelepről és Sikabony városrészből közlekedők számára kedvez leginkább az új útszakasz. A Gyurcsó István utcán mindig megakadt a forgalom, nagy sorok alakultak ki, akár a reggeli, akár a délutáni órákban, az új útszakasz ezt hivatott tehermentesíteni.” Az út tervezése még 2019-ben kezdődött. A csatornahálózat és a víziközmű szolgáltatás kiépítése 2022 októberében kezdődött és idén áprílisban fejeződött be. Szükség volt a szolgalmi jogok biztosítására, a telekommunikációs hálózat és a gázvezeték áthelyezésére, járdát és bicikliutat építettek ki. A 2022-es határozat alapján 57 fát és bokrot vágtak ki a meglévő erdei út mentén. A 466 méter hosszú útszakasz megépítése 619 ezer euróba került, a közvilágítás 56 ezer euróba. A projektdokumnetációkkal és egyéb költésgekkel együtt, a beruházás összesen 782 783 eurót tett ki. Az átkötőút a Dunaszerdahelyet körülölelő körgyűrű következő szakasza. „Azt hiszem ez egy fontos beruházás, leginkább az itt lakók számára. Ezzel egyidőben megváltozik a forgalmi rend az Észak II-es lakótelepen, két utcát egyirányúsítanak” – zárta Hájos Zoltán. Megkérdeztük az  Észak II-es lakótelepen élőket, milyen véleménnyel vanak az átkötőút megépítéséről. Egy neve elhallgatását kérő lakó azt mondta, neki hiányozni fog a kivágott erdős rész, ami bár sokszor volt szemetes, mégis közel volt egy zöldövezet a lakótelephez. „Kimondottan szerettem a kiserdőn át járni, biciklizni, futni, most ez nem lesz. Forgalom szempontjából biztos jobb ez így, de a város csupaszodik. Valahogy az embereket kellene meggyőzni, hogy használják a tömegközlekedést és ne menjenek mindehova autóval. Rossz felé halad a város szerintem, nem így kellene, nyugaton affelé haladnak, hogy ahol lehet parkosítanak és zöldítenek, itt minden erdőt, zöldet kivágnak és betonosítunk.”  Az átkötőút miatt változik a forgalmi rend a Smetana liget (Smetanov háj) és a SZNF téri (Námestie SNP) utcákat érintően, ezen az útszakaszokat egyirányúsítják. Ezentúl a Mezei utcáról (Poľná) nem lehet letérni majd a Smetana liget felé (Smetanov háj), csak a következő utcán az SZNF tér felé (Námestie SNP), illetve a Sport utcáról (Športová) csak a Smetana liget felé (Smetanov háj) lehet majd behajtani, tudtuk meg a dunaszerdahelyi.sk oldalról.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?