Asszisztens-központ nyílt Komáromban

komarom12
Komárom |

Augusztus 30-án megnyitották Komáromban a Nyitra megyei önkormányzat egyik asszisztens központját, mely a 2021–2027-es uniós időszakhoz kötődően ad segítséget a régió településeinek.

Nyitra megye már korábban meghirdette, hogy minden járási székhelyen szeretne létrehozni egy asszisztens-központot. Keszegh Béla, Komárom városának polgármestere lapunknak elmondta, hogy az iroda elsődleges feladata segíteni a pályázatok megírásában és a pályázati információk begyűjtésében az arra rászoruló településeket.

„Első körben azt szeretnénk, hogy egy olyan központ legyen, ahol a régiót érintő ügyek kapcsán rendszeresen találkozzanak polgármesterek, ezen felül akár továbbképzéseket is tudnánk itt szervezni” – mondta a polgármester.

A közeljövőben Nyitra megyében a régiófejlesztési ügynökségek magasabb támogatási összeget kapnak és az önkormányzat célja, hogy a járásnak összeállítsanak egy komplex fejlesztési tervet.

„Minden település dolgozik egyfajta fejlesztési terven, szeretnénk egy átfogó gazdasági és szociális programot elkészíteni a komáromi járásra vonatkozóan” – tette hozzá Keszegh Béla.

A városvezető hozzátette, hogy a kis településeknek rendkívül nagy gondot tud okozni a munkaerőhiány a pályázatok megírásánál. Egy város esetében van személyi kapacitás erre a munkakörre, azonban községeknél ez nem mindig megoldható. Az asszisztens-iroda akár díjmentesen tud segíteni a pályázatok megírásában.

„Jó, hogy ha a települések egy helyen, összhangban tudnak dolgozni, segítséget kérni” – monda a polgármester.

Az iroda működése 2021-től 2027-ig terjedő uniós időszakhoz kötődik, azonban ez egy formális dolog. Keszegh Béla újságírói kérdésre elmondta, hogy a 2021-es pályázatok kifutási ideje még mindig zajlik és a most induló projektek még csak tervezés alatt állnak.

„Az induló projekteknél, a pénz lehívásánál, mindazt ami a régiót érinti, segítséget tud nyújtani az asszisztens-iroda a 2021-2027-es pályázati időszakban” – zárta a gondolatait a város polgármestere.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?