Ajándékfákat kaphatnak a komáromiak

faültetés
Komárom |

A komáromi lakosok mostantól bekapcsolódhatnak az őszi civil favédő kezdeményezésébe – közölte az önkormányzat. Az érdeklődők összesen három díszfát és gyümölcsfát kérhetnek, amelyeket köz-, és magánterületre is kiültethetnek.

Ha az előbbiről van szó, akkor az ültetés csakis a Városi Hivatal által jóváhagyott helyeken lehetséges, hogy a fák nehogy veszélyeztessék a közlekedést vagy a közműhálózatokat. A kérvényezőknek mindössze annyit kell vállalniuk, hogy a jövőben gondoskodnak a fákról, ami elsősorban az öntözést jelenti, ha csapadékmentes az időjárás. „A gyümölcsfák esetén jelezhető, milyen gyümölcsöt részesítenek előnyben, amely a saját kert termését is bővítheti a jövőben, ill. van még egy fontos szabály, aminek meg kell felelni. Mikor termőre fordul a fa, minden évben meg kell kínálni a termésből a szomszédokat” – szól a közlemény. Az önkormányzat egyébként jelenleg 15 ezer fáról és 13 és fél ezer cserjéről gondoskodik, a városnak pedig emellett az idei évtől saját faiskolája is van. A faültetési akciót Komárom városgazda cége, a KN Smart csapata koordinálja. Jelentkezni szeptember 24-ig lehet az adoptujsistrom@komarno.sk email címen, vagy a 0917-596-897-es telefonszámon. Meg kell adni a kérvényező nevét és elérhetőségeit, illetve a kiültetés pontos helyét és a fák típusait. A csemetéket október elején lehet majd átvenni, amiről értesítést kapnak az érdeklődők. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?