A tanyavilágot nem izgatták fel a választások

Hetmény/Kilics |

<p>Nem éltek a szavazás lehetőségével a Vágsellyéhez tartozó Hetmény major lakosai. Egyetlen választó sem jött el a helyi szövetkezet helyiségébe, hogy leadja voksát a hordozható urnába.</p>

A választókat 14-től 14.30-ig várták, de nem érkezett senki.
Végül a majorban a 47 választásra jogosult lakos közül csak egy nyugdíjas házaspár vett részt a választásokon, kérésükre a saját otthonukban keresték fel őket a választási bizottság tagjai.

Vágsellyén a Pázmány Péter Magyar Tannyelvű Alapiskola egyik osztálytermében adhatták le voksaikat a 11-es számú választókörzetbe tartozó lakosok. Kardos László, az említett körzet választási bizottságának alelnöke lapunknak elmondta, hogy a város önkormányzata ezúttal is lehetővé tette a járási székhelytől négy kilométerre fekvő Hetmény major, és a Zsigárdhoz közeli – de még vágsellyei kataszterhez tartozó – Kilics (Kilič) –  lakosainak, hogy helyben adják le voksaikat a hordozható urnába. Itt Putyera Mária vállalta a szervezési feladatokat.

A 26 kilicsi, választásra jogosult lakos közül 16 adta le voksát a nyári konyhából létesített alkalmi választóhelyiségben, ahol asztal állt a sorban állók rendelkezésére és egy hordozható urna, golyóstollat az újságírók kölcsönöztek nekik.
A hetményiek közül néhányan, akik ezen a napon is dolgoztak, Vágsellyén vettek részt a választásokon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?