Régió

A somorjai gimnáziumba látogatott Andrej Kiska

Somorja | A Madách Imre és a Milan Rastislav Štefánik Gimnáziumba látogatott ma délelőtt Andrej Kiska köztársasági elnök. A gimnáziumok diákjai is faggathatták az elnököt.
Kiss Bartalos Éva

2017. április 6. 15:55

Somorján egy épületben működik a magyar és a szlovák tanítási nyelvű gimnázium. Kiska, aki a két iskola meghívására érkezett Somorjára, először a gimnáziumok vezetőségével tárgyalt, majd köszöntötte a két intézmény tantestületét, végül a diákokkal beszélgetett. Az elnök elmondta, mindig szívesen látogat az iskolákba, hiszen a diákok között ülhetnek a jövő orvosai, szakemberei, politikusai. Hangsúlyozta a megfelelő iskolaválasztás fontosságát és azt, hogy a sikeres emberek által elért eredményeket a társadalomban is kamatoztatni kell. „A középiskolákban mindig felhívom a figyelmet arra, hogy körültekintően kell egyetemet választani, mert sok intézménybe könnyű bekerülni, de az ott megszerzett diplomával nehéz elhelyezkedni” – nyilatkozta az elnök. A magyar kisebbség helyzetével kapcsolatban elmondta, örül annak, hogy a gimnáziumok diákjai között példaértékű az együttműködés. „Fontos, hogy anyanyelvükön tanulhassanak a diákok, hogy megőrizhessék a hagyományaikat és a politikusok a választások előtt ne húzzák elő a magyar kártyát” – folytatta Andrej Kiska. Az elnök egyebek mellett az álhírekről, a szélsőséges megnyilvánulásokról, a korrupcióról, valamint a hitről is beszélt a gyerekeknek. Kiska azt is elmondta, miért indult az elnökválasztáson, és arra ösztönözte a diákokat, hogy valósítsák meg az álmaikat.

Trencsík János, a Madách Imre Gimnázium igazgatója elmondta, a szlovák gimnáziummal közösen hívták az meg elnököt. „Régóta közös projekteket szervezünk, amelyek a toleranciáról és a békés egymás mellett élésről szólnak” – közölte az igazgató. Hozzátette, jó a kapcsolat a diákok között. Az iskolaügy jövőjéről is beszélgettek az elnökkel, elhangzott, ösztönözni kellene a fiatalokat, hogy többen válasszák a tanári hivatást és javuljon a pedagógiai pálya megítélése.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
pékek

A vasárnapi munka még mindig százezreket érint

időjárás

Lóg az eső lába – változékony, borús idő elé nézünk

Szív- és érrendszeri betegségek

Szív- és érrendszeri betegségek: még mindig listavezetők

film

Újra tart élő vetítéseket a Lumiére mozi

Slezákné

Kulisszák mögött: Így néz ki az Új Szó és a Vasárnap szerkesztősége a járvány idején (VIDEÓ!)

Végh Attila

Exkluzív interjú Végh Attilával a holnapi Új Szóban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.