Régió

A pályázatok előkészítésére biztatott az államtitkár

Nyékvárkony | A csallóközi úthálózat, körforgalmak építése és a vasúti közlekedés fejlesztése volt a központi témája annak a kerekasztal-beszélgetésnek, melyet Nyékvárkonyban tartottak a régió polgármestereinek részvételével.
Somogyi Katalin

2020. szeptember 10. 13:30

Nyékvárkony
- Képarchívum

Rendszeresen szervez régiós találkozókat a közlekedési minisztérium, a legutóbbi a Csallóközben volt, ahol több település polgármesterével is találkozott Jaroslav Kmeť államtitkár és csapata. „Nem az íróasztal mellől szeretnénk döntéseket hozni, hanem látni és megtapasztalni a valós helyzetet, és meghallgatni a találkozók résztvevőit. Ezért döntöttünk úgy, hogy hetente meglátogatjuk Szlovákia egy-egy régióját, hogy a saját szemünkkel lássuk, saját fülünkkel halljuk, mi zajlik a közeli és távolabbi berkeinkben” – magyarázta Jaroslav Kmeť közlekedési államtitkár a rendszeres kiruccanásainak okát Pozsonyból.

Csallóközi tervek
A legutóbbi, csallóközi látogatás alkalmával az államtitkár és a tárca képviselői előbb Dunaszerdahely és Nagymegyer polgármesterével találkoztak, majd több régióbeli község polgármesterének részvételével kerekasztal-beszélgetésre került sor Nyékvárkonyon. A legtöbbet emlegetett téma természetesen az infrastruktúra volt, a 63-as elsőrendű út minden hiányosságával és problémájával együtt, valamint a Komárom–Pozsony vasútvonal kétvágányúsításának a szükségessége, de nem maradtak ki a kerékpárutak sem. Jaroslav Kmeť arra buzdította a polgármestereket, készítsék elő a projekteket, hogy amint adva lesz a lehetőség, azonnal felhasználhassák az erre a célra kijelölt uniós pénzeket. Szóba került a két legtöbbet emlegetett körforgalom is Dunaszerdahely közelében, az egyik a Karcsai út és a 63-as út kereszteződésében, a másik pedig Pódafánál, a Metrans letérő és a 63-as út kereszteződésében épülne meg. Mindkét helyszínen létszükséglet lenne a körforgalom mielőbbi kiépítése. „A Karcsai úti körforgalom már teljes mértékben elő van készítve, valószínű, hogy már most szeptemberben kiállítják az építkezési engedélyt. Ezután indulhat a közbeszerzési eljárás, mely tavaszig elhúzódhat, ezt követően az időjárástól függően, 2021 márciusában, áprilisában kezdődhet el az építkezés. A Metrans vállalat kötelezettséget vállalt, hogy a jövő év folyamán kidolgoztatja a projekt terveit, majd 2022-ben itt is elkezdődhet a körforgalom megépítése” – pontosította a helyzetet az államtitkár. 

Az a fránya vasút
Ha Csallóköz, akkor természetesen nem mehetünk el a Komárom– Dunaszerdahely–Pozsony vasútvonal mellett sem szó nélkül. A vonal kétvágányúsítása és villamosítása már néhány éve terítéken van a közlekedési minisztériumban, egyelőre azonban csak arról lehet hallani, hogy miért nem lehet megvalósítani a fejlesztést, vagy miért bonyolult. Idén decemberben lejár a RegioJet szerződése, jelenleg keresik azt a céget, mely az elkövetkező években működtetni fogja a járatokat ezen a rendkívül forgalmas útvonalon. „Hét szolgáltatót szólítottunk meg, ezek között vannak hazai, cseh, olasz és osztrák cégek is. Terveink szerint november végéig megszületik a végleges döntés” – nyilatkozta Jaroslav Kmeť. 

Komoly fejlesztés
A közlekedést és infrastruktúrát fejlesztő szlovák–magyar kormányközi vegyes bizottság szlovákiai elnökeként egyéb távlati tervekről is tájékoztatott az államtitkár. Ezek között az egyik legambiciózusabb a visegrádi négyek fővárosai közt kiépítendő nagy sebességű vasúthálózat. Ennek az építkezésnek Magyarország a kezdeményezője. Saját, déli szakaszát már el is kezdte építeni a Pireusz kikötőjétől, Athénen és Belgrádon át Budapestre. Most folynak az egyeztetések egy hasonló vasúti építkezésről, amely Budapestet Pozsonyon át Varsóval, Brünnel és Prágával kötné össze. 
A találkozó szervezője és egyben vendéglátója, Nyékvárkony polgármestere optimista: „Bízom benne, hogy megváltozik a minisztérium álláspontja és partnernek fogja tekinteni a régiók polgármestereit a jövőben, hiszen mi, legalábbis többségben, a lakosok szószólói vagyunk egyben. A katasztrofális állapotban lévő úthálózat korszerűsítése, a kerékpárutak kiépítése valóban évek óta esedékes, és mindez elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy fellendítsük, illetve elindítsuk az idegenforgalom kibontakozását nálunk, a Csallóközben. Mert van mit megmutatnunk, van mivel büszkélkednünk” – zárta a beszélgetést Fazekas István, Nyékvárkony polgármestere.

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Igor Matovič

Matovič: A legfontosabb intézkedés az, hogy betartsuk a jelenlegieket

Mokos Attila

Komáromból ősz óta nem mozdul

koronavírus

1800 felett a PCR-teszttel azonosított koronavírus-fertőzöttek száma, 114-en elhunytak

Az igazi ellenállás nem a mellverdeső virtus, hanem a jellem, amely nem alkuszik

Az igazi ellenállás nem a mellverdeső virtus, hanem a jellem, amely nem alkuszik

koronavírus-vakcina

Az újraoltások arányát tekintve Szerbia vezet Európában

Mianmari puccs

Mianmari puccs – Újabb halálos áldozatai vannak a rendőrségi oszlatásnak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.