Régió

A nemzeti összetartozást méltatták Trianon évfordulóján Párkányban

Párkány | Az egykori Párkányi járás összes községéből érkeztek küldöttségek szerda délután Párkányba, a Sobieski parkba, ahol a Csemadok párkányi alapszervezete, az MKP párkányi alapszervezete, a Limes Anavum Regionális Honismereti Társulás és a Memoriae Patrum tartott megemlékezést a 100. évforduló alkalmából
Buchlovics Péter

2020. június 4. 16:30

A nemzeti összetartozást méltatták Trianon évfordulóján Párkányban
- A szerző felvételei

Az ünnepségen a nemzeti összetartozást, a magyarság megmaradását, jövőjét és erősödését hangsúlyozták, és egy Trianon-emlékkövet is felavattak, amelyen egy Wass Albert-idézet található. Az emlékparkban az erdélyi havasokból érkezett fenyőfát is elültettek, amely a nemzetrészek oszthatatlanságát, a magyar összetartozást jelképezi. A falvakból érkezett küldöttségek egy zsebkendőnyi anyaföldet is hoztak magukkal. Farkas Iván, az MKP politikusa, Muzsla polgármestere ünnepi beszédében felidézte a trianoni békediktátum csúsztatásait és ferdítéseit és máig ható romboló hatását. Farkas kiemelte, nem valaki ellen, hanem valamiért kell emlékeznünk Trianonra. Mégpedig a magyarság kollektív jogaiért, a kulturális, művelődési önrendelkezésért, a nyelvi jogokért, azért, hogy a felvidéki magyarság sose legyen másodrendű állampolgár a szülőföldjén. A trianoni sérelmeket csak nagyvonalúan - de objektíven, toleranciával és méltányosan, tisztánlátással lehet orvosolni, ez a minimum, amit a magyarság megérdemel – mondta Farkas Iván.

Az emlékünnepség résztvevői a Mária Valéria hídon vonultak át Esztergomba, az Országzászlóhoz, ahol ökomenikus istentiszteleten vettek részt.

Galéria
A nemzeti összetartozást méltatták Trianon évfordulóján Párkányban-1
A nemzeti összetartozást méltatták Trianon évfordulóján Párkányban-2
A nemzeti összetartozást méltatták Trianon évfordulóján Párkányban-3
A nemzeti összetartozást méltatták Trianon évfordulóján Párkányban-4
+1
Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Mészáros András

Mészáros: Az Akadémiának kritikusnak kell lennie

D4/R7
Frissítve

Leállnak-e a Beneš-dekrétumok alapján indított földelkobzások?

remdesivir

Először kezeltek koronavírusos beteget remdesivir hatóanyagú gyógyszerrel Szlovákiában

Dunaszerdahely

Önkormányzati nem a Montekid óvodára Dunaszerdahelyen

Saját házában lopták meg a 75 éves nénit

Kétszáz ember került karanténba egy trencséni idősotthonban

Freund Tamás

Nem akar politizálni az MTA új elnöke

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.