Régió

A NAKA Alsóhatáron - gyilkosság gyanúja miatt őrizetben a polgármester

Alsóhatár | Reggel a Galántai és a Dunaszerdahelyi járásban csapott le a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA). Négy személyt őrizetbe vettek, a Markíza televízió értesülései szerint egyikük Dora Ferenc Alsóhatár polgármestere.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. február 21. 15:39

Frissítve

Hajnali négykor érkeztek a kommandósok a galántai járásbeli zsákfaluba. A rendőrség a közösségi portálon tájékoztatott a rajtaütésről, később azt is közölték, hogy a Valentin akció során erőszakos- és gazdasági bűncselekményekkel kapcsolatban nyomoztak.

“Konkrétan öt gyilkossággal, csalással és bűnszervezet, jelen esetben a Sátor-banda támogatásának bűncselekményével kapcsolatban. A négy őrizetbe vett személy közül hárman vádlottak, a negyedik gyanúsított. A vádlottak fogságba helyezéséről az illetékes bíró dönt. Rajtuk kívül további három vádlott más bűncselekmény miatt ül börtönben” - tájékoztatta az ujszo.com-ot Michal Slivka az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A Markíza televízió közölte, hogy a tegnap őrizetbe vett személyek között van Dora Ferenc Alsóhatár polgármestere és egyik fia is. A televízió értesülései szerint egy 2009-ben, vagy 2010-ben történt gyilkosság megrendelésével okolják a polgármestert. Fia pedig tagja lehetett a Sátor-bűnbandának, és állítólag ő is megrendelte valakinek a meggyilkolását. A televízió úgy tudja, hogy a bűnszervezet tagjai teljesítették a megrendelést, ők gyilkolták meg a férfit, akinek földi maradványait januárban találta meg a rendőrség a dunaszerdahelyi járásbeli Csallóközkürt határában. A polgármester házát és a községi hivatalt is átkutatta a NAKA egysége, ahonnan iratokat is elvittek, ezen kívül Vízkeleten, a fia házában is lecsaptak a kommandósok.

A Paraméter hírportál közölte, hogy a csallóközi maffiaper néhány vádlottja azt vallotta, hogy a falu első embere a kétezres években a Sátor-bűnbanda tagja volt, korábban tanúként hallgatta ki őt a NAKA.

Alsóhatár 2

Dora 1991 óta vezeti a mintegy négyszáz lakosú falut, tavaly novemberben egyedül  indult újra a posztért a Híd jelöltjeként 73 szavazatot kapott. A község honlapján olvasható tájékoztatás szerint a polgármester 2011-ben Tibor Mikuštól a megyei önkormányzat akkori elnökétől átvehette a Nagyszombat megye Emlékérmét. Csady Zsuzsa a Híd járási szervezetének elnöke, Feketenyék polgármestere azt nyilatkozta, hogy felfüggesztették a polgármester párttagságát.

“Az alapszabály értelmében felfüggesztettük, mivel rendőrségi ügybe keveredett. Nem léphetünk, amíg nem zárul a nyomozás” - közölte Csady Zsuzsa.

Elmondta, hogy a hírekből értesült a rajtaütésről és a járási szervezet elnöksége délelőtt tárgyalt a faluvezető tagságának felfüggesztéséről.

A Paraméter szerint a zsákfalu határában álló, félkész villába akart visszahúzódni Sátor Lajos a hírhedt csallóközi bűnbanda egykori vezetője. (tvnoviny.sk, parameter.sk, va)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

MKP-összefogás Matovičcsal?

Jövőre biztosan drágul az áramszolgáltatás

Frissítve

Kočner Bödörnek: Fico a mi főnökünk

Olajpiac: enyhült a feszültség, mégis többe kerül majd a benzin

LISTA: Ennyit kell országonként dolgozni az új iPhone 11 Pro-ért

Frissítve

November 25-én választanak újra elnököt a Legfelsőbb Bíróság élére

Legfrissebb galériák
Olvasta már?