Régió

A Mátyusföld déli részén lasszóval kell fogni a szavazókat

Nádszeg | Nincs nagy nyüzsgés a szavazókörzetek környékén a Galántai járás déli részén. Az emberek inkább a kertekben dolgoznak. A választási bizottságok tagjai is megjegyezték, hogy nem kedvez az elnökválasztás második fordulójának a kellemes tavaszi idő.
Bartalos Éva

2019. március 30. 18:02

Kevés embert mozgat meg az elnökválasztás második fordulója

Várhatóan Nádszegen és Királyrévben is elmarad a választási részvétel az első fordulóban tapasztalttól Két héttel ezelőtt Nádszegen, Királyrévben és Tallóson is harminc százalék körüli volt a részvételi arány. A délutáni helyzet alapján úgy tűnik, hogy a második fordulóban még ennél is kevesebben járulnak a szavazóurnákhoz. “Reméljük, hogy sötétedés után majd többen jönnek. Mi estet tízig itt vagyunk” - mondták Királyrévben. Alsószeliben a lakosok 33 százaléka voksolt az első fordulóban. A választási bizottság tagjai szerint most is hasonlóan alakul majd a szavazók száma, csak eltérő időpontban érkeznek a szavazók. Tallóson kora délutánig az 1 331 választó közül alig százan tettek eleget állampolgári kötelességüknek.

választás

A Vágsellyei járásban sem sokkal jobb a helyzet. Az egyik peredi választókörzetben délután nem érte el a 12 százalékot a részvételi arány.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Új frekvenciákat kapott a Pátria rádió

Finnország és Csehország az elődöntőben

21 millió euró miatt kockáztat 895 milliót a magyar kormány

5 év Érsekújvár volt polgármesterének

Az oroszok az amerikaiakat is legyőzték

Miből tartsuk el a gyerekünket?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?