Régió

A Losonci járásban tavaly 78,6 százalékkal nőtt a turisták száma

Losonc | Tavaly összesen 26 246 látogató fordult meg a Losonci járás 23 szálláshelyén. Erről Eva Hajová, a besztercebányai statisztikai hivatal informatikai és információs osztályának munkatársa tájékoztatott szerdán (7. 17.).
TASR

2019. július 18. 12:20

„A szállásvendégek 70,5 százaléka szlovákiai lakos, 29,5 százalékuk pedig külföldi volt. A külföldiek közül a legtöbben Csehországból, Lengyelországból és Németországból érkeztek” – közölte Hajová. A Losonci járásban egy éjszaka átlagára 2018-ban 32,21 euró volt.

Tavaly hat új szálláshely nyitotta meg kapuit a járásban. 2017-hez képest a látogatók száma 11 550 fővel emelkedett, ami 78,6 százalékos növekedést jelent. 2018-ban a hazai és a külföldi turisták száma is gyarapodott. A szállások átlagára az egy évvel korábbi adatokkal összehasonlítva 10,91 euróval nőtt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?