8000 euróval húztak le egy idős férfit, miután egy álbankárral telefonált

euró pénz

Elveszítette összes megspórolt pénzét egy idős férfi.

Banki alkalmazottként mutatkozott be egy ismeretlen férfi az idős kassai bácsinak, majd közölte vele, hogy valaki több mint 10 ezer eurós hitelt vett fel a nevére.

A csaló azt mondta az áldozatnak, hogy utaljon át egy új számlára annyi pénzt, amennyit csak tud. Az egész művelethez egy színjátékot is rendezett: arra utasította az idős férfit, hogy vegye ki az összeget készpénzként, majd az ATM-be rakja vissza egyenként, és ezután hajtsa csak végre a tranzakciót.

Azt ígérte az idős bácsinak, hogy fizetés után e-mailben kap majd hozzáférési azonosítókat és jelszókat is az új számlához, ám ez természetesen nem történt meg – 8000 euróval károsította meg az áldozatát.

A rendőrség csalás bűntette miatt büntetőeljárást indított az ismeretlen elkövetővel szemben.

(rendőrség)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?