Régió

7537 aláírás gyűlt össze Párkányban

Párkány | Farkas Iván és Szigeti László szerdán leadta a környezetvédelmi minisztériumban a Párkány területére tervezett hulladékégető központ elleni petíció aláírásait. Néhány nap alatt 7537 aláírást gyűjtöttek.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2017. február 24. 08:33

„Ez óriási eredmény. Ez is mutatja, hogy az emberek felbőszültek a tervezett beruházáson. A polgárok maguk jöttek a petíciót aláírni, nem kellett őket erre késztetni. Köszönet minden segítőnek, aktivistának. Ésfolytatjuk!Szeretnénk,ha a párkányi régió felnőtt lakosainak többsége aláírná a petíciót” – nyilatkozta Farkas Iván, a Magyar Közösség Pártja gazdasági és régiófejlesztési alelnöke, Muzsla polgármestere, Nyitra megye képviselője. Az MKP már korábbi nyilatkozatában egyértelműsítette, mindent megtesz azért, hogy a hulladékfeldolgozó üzem ne épüljön meg Párkányban. Ezért kezdeményezték az aláírásgyűjtést. 

A kétnyelvű petíciós íveken a következő magyar szöveg olvasható: „A Szlovák Köztársaság alulírott polgárai az SzK Alkotmányának 27. fejezete és a petíciós jogról szóló 85/1990 Tt. törvény értelmében tiltakozunk a Párkány város területére tervezett hulladékfelhasználási és -újrahasznosítási központ felépítésének szándéka ellen. Meggyőződésünk, hogy a tervezett üzem tovább rontaná az amúgy is kedvezőtlen légszennyezettségi mutatókat, s ezáltal a város és a környező települések életkörnyezetére negatív hatással lenne. Párkány jelentős idegenforgalmi és turisztikai központ – fürdőváros, ahol az ilyen jellegű környezetszennyező üzemnek semmi helye. Kérjük az illetékes állami és önkormányzati szerveket, ne engedélyezzék a tervezet megvalósítását.” 

Szigeti László MKP-s megyei képviselő rámutatott, hogy a több mint 7 ezer aláírás arról tanúskodik, Párkány és környékének lakossága attól tart, hogy az amúgy is fél évszázadon keresztül szennyezett környezet most még veszélyesebb kihívással szembesül.

A környezetvédelmi minisztérium megállapította, hogy a projekt elbírálásának folyamata még a legelején tart. „Az elbírálás még hónapokig tarthat“ - mondta Tomáš Ferenčák szóvivő. A beruházó által benyújtott pályázatot jelenleg bárki bírálhatja, a polgároktól kezdve a városokon át. A petíció margójára Ferenčák annyit mondtott, hogy mindenkinek joga van véleményt nyilvánítani.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
caputova

Öt magyar professzort is kinevezett az államfő

Pellegrini

Pellegrini felszólította Gröhlinget, hogy viselkedjen „férfiként”

DAC női kézilabda

Az első hatba kerülés a célja a DAC női kézilabdacsapatának

koronavírus

A legtöbb esetben Csehországból hozták be a vírust Szlovákiába

Ľuboš Blaha

Holokauszttagadással gyanúsítja a NAKA Blahát

has hasfájás emésztés iluusztráció

Fáradtság, hasfájás, sárga bőr...

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.