Régió

692 cégnek van székhelye a párkányi Fő utcán

Párkány | A szlovákiai vállalkozások körében is egyre népszerűbb a virtuális székhely, 47 990 társaságnak csak ilyen székhelye van. Az idei első fél évben 8100 nőtt az ilyen vállalkozások száma – derül ki a Bisnode társaság elemzéséből.
TASR

2019. augusztus 23. 11:14

A legfelkapottabb virtuális székhely a pozsonyi Kárpátok tér (2105 cég), továbbá a Köpcsényi út (1514 cég) és a Betléri utca (960 cég).

„Erre a három címre csak idén 529 új cég jelentkezett be, de nemcsak a fővárosban, az egész országban növekedés tapasztalható. Ez főleg annak tudható be, hogy egyre több új társaságnak vagy egyszemélyes kft.-nek nincs saját iroda- vagy más helyisége, és élnek a virtuális székhely nyújtotta lehetőséggel, még akkor is, ha a virtuális postacím bizonyos kockázatot is jelenthet az üzleti életben” - magyarázta Petra Štěpánová, a Bisnode elemzője.

A legtöbb ilyen cég Pozsonyban van, de a virtuális székhelyek Top 10-es listájára felkerült a párkányi Fő utca is (692 cég), a Szepsi út Kassán (646 cég), valamint a besztercebányai Sznf tér (522 cég).

Jelenleg 45 986 kft.-nek és 2004 részvénytársaságnak van virtuális székhelye. „Az adatbázisunk szerint 282 640  vállalkozás és üzleti társaság működik Szlovákiában, vagyis körülbelül 17%-uknak van csak virtuális székhelye” - ismertette Štěpánová.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Megtelt a pozsonyi Szabadság tér a tüntetőkkel

Augusztusban is 4,97 százalékos volt a munkanélküliség Szlovákiában

Galéria: Íme a tíz város, amelyet elözönlenek a turisták

Fico: Manipulálják a közvélemény-kutatásokat

DAC: ismét győzni kell

Navigare necesse est

Legfrissebb galériák
Olvasta már?