Régió

11 milliós oktatási fejlesztés

Kassa | Több mint tíz millió eurót költ Kassa Megye Önkormányzata a fennhatósága alatt működő középiskolák felújítására. A felújítandó iskolák listájára számos kassai járásbeli magyar tanintézmény is felkerült.
Németi Róbert

2020. február 14. 18:00

Királyhelmec
- Németi Róbert felvétele

A felújítandó vagy már felújítás alatt álló iskolák listájáról Anna Terezková megyei szóvivő számolt be részletesebben az Új Szónak. Kiderült, a régió egyik legrégebbi iskolája, a királyhelmeci szakközépiskola épületének átfogó felújítását nemsokára befejezik. „Elsősorban a nagyobb mértékű befektetésekre szeretnénk összpontosítani, melynek keretében például a királyhelmeci iskola épülete is megújult.

4,5 milliós felújítás

A megyei önkormányzat költségvetéséből szeretnénk revitalizálni Kassa város központját is, melyhez hozzátartozik a Šrobár utcai gimnázium, a Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alap-iskola, illetve a Moyzes utcai Egészségügyi Középiskola épületének átfogó rekonstrukciója is. A három projekt összességében a 4,5 millió eurós keretet is meghaladja. Minél előbb szeretnénk elkészíteni a szükséges tervdokumentációkat, hogy még az idei évben hozzáfoghassunk a munkáhozˮ – közölte a megyeelnök álláspontját Terezková.

Régi, elavult épületek 

A Kassától mintegy 60 kilométerre fekvő Nagymihály városában működő Egészégügyi Középiskola két épületét új folyosóval kötnék össze, továbbá befejeznék ennek az iskolának, illetve a rozsnyói Kereskedelmi Akadémia, illetve a kassai Kukučín utcai szakközépiskola étkezdéjének építését. Az utóbbin jelenleg is folyik a munka, az épület statikai gondjainak elhárítására mintegy 700 ezer eurót költenek, ugyanennyit különítettek el a kassai Grešák utcai szakközépiskola rekonstrukciójára is. A megyeelnök szerint a felújításokra nagy szükség van, a tanintézményekhez tartozó épületek többsége a múlt század hetvenes éveiben épült, rossz állapotban vannak, sőt, nagyon sok épületben még az eredeti, alumíniumvezetékes villanyhálózat van. Mint kiderült, a megye a bentlakásos iskolák kollégiumairól is gondoskodik, a Kassán található szállók felújítására több mint 1,7 millió eurót költenek. Mindezek mellett néhány iskola mellett multifunkciós játszótereket is kialakítanak, és néhány épületbe új felvonókat szerelnek be. A forrásokból Kassán új gördeszkaparkot alakítanak ki, az egyik sacai középiskolában pedig az egész tornatermet átalakítják. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Ersek, bardos

Listavezetők vitája az ÚJ SZÓ stúdióban II.

Komárom

Új helyre költözött Komáromban az Artis Centrum

Kiska

VIDEÓ: Újabb videóval próbálják lejáratni Kiskát, ebben már ő is szerepel

Helységnévtábla az Andódra vezető úton
Frissítve

Lefestették az érsekújvári helységnévtáblát az Andódra vezető úton

Andrej Danko

Danko: Csütörtökön folytatódik az ülés, megvannak az eszközeim

Párkány

Kiemelten kezelik a Párkány és Bajcs közti út rendbetételét

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.