1000 embert küld el komáromi gyárából a Foxconn

Komárom |

<p>Múlt pénteken 1500 fős létszámleépítést jelentett be a tajvani Foxconn, ebből több mint ezer személyt a dél-komáromi, a többit a debreceni üzeméből küld el a vállalat. Katona József, a Komárom-Esztergom Megyei Munkaügyi Központ komáromi kirendeltségének vezetője kifejtette: a munkajogi előírások szerint a tényleges leépítés előtt 75 nappal kellett a vállalatnak a csoportos létszámleépítésre vonatkozó szándéknyilatkozatát bejelenteni.</p>

„A munkaadónak 15 napja van arra, hogy egyezkedjen a munkavállalói képviselettel. Az, hogy ténylegesen hány személyt, konkrétan kiket és mely munkakörökből bocsátanak el, az december 20-án derül ki – tájékozatott Katona József. – Az érintett dolgozók január 20-án kapják kézhez felmondásukat és munkaviszonyuk február 20-án szűnik meg. A vállalat vezetésétől származó információnk szerint a dolgozókat még a karácsonyi ünnepek előtt értesítik arról, ki marad, és kitől válnak meg. Ez azt jelenti, hogy valakinek nyugodt, másnak szomorú karácsonya lesz.” Megtudtuk: a jelzett létszámleépítés csupán a cég saját alkalmazottaira vonatkozik. Katona József szerint további mintegy 500 lehet azoknak a száma, akik bérelt munkaerőként dolgoztak a Foxconnál. Rájuk más szabályok vonatkoznak, így tőlük vált meg leghamarább a cég. (vkm)

A teljes cikk szerdai nyomtatott kiadásunkban olvasható.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?