Mikor érdemes pénzügyi tanácsadó céghez fordulnom?

papír

Bár sok esetben nem is gondolnánk, de egy pénzügyi tanácsadó cég tanácsaira még akkor is szükségünk lehet, amikor úgy érezzük, minden rendben az anyagi helyzetünkkel. Hazánkban sajnos még mindig meglehetősen gyerekcipőben jár a szakmai segítség igénybevétele, legyen szó akár financiális kérdésekről, akár lelki eredetű problémákról.

Gyakran tetten érhető az a fajta gondolkodásmód, miszerint az emberek inkább saját maguk próbálják megoldani a gondjaikat és nem akarják figyelembe venni kívülállók javaslatait. Pedig egy szakember egész más nézőpontokat is képes megvilágítani, ráadásul olyan tapasztalattal rendelkezik, ami csak hosszú évek kitartó tanulásával érhető el. Különösképp igaz ez monetáris kérdések kapcsán, hiszen egy-egy ilyen döntés meghozatalakor megannyi tényezőre kell hangsúlyt fektetni. Mindezek tetejébe néha elég egyetlen ballépés és anyagi helyzetünk máris romokban hever. Egy nívós pénzügyi tanácsadó cég ingyenes konzultációjának hála ez a helyzet elkerülhető, ám ehhez az kell, hogy tudatosan kihasználjuk ezt a lehetőséget. Legyen szó ugyanis bármilyen financiális lépésről, az szinte biztosan rejt magában buktatókat, olyanokat is, amiket mi magunk talán észre sem vennénk.

Hogyan segíthet egy pénzügyi tanácsadó cég a biztosítások esetében?

Gazdasági döntéseink közül leginkább kockázatviselési szolgáltatásoknak tulajdonítjuk a legcsekélyebb jelentőséget, tulajdonképpen érthető okokból. Relatíve alacsony havidíjak mellett a pénzünkért cserébe fedezeti védelmet kapunk balesetek, betegségek, vagy épp az ingatlanban történő károk esetére, ezen gyakorlatilag nincs is nagyon mit túlgondolkodni. Kiválasztjuk a számunkra leginkább bizalomgerjesztő csomagokat és a szerződéskötést követően már csak a rendszeres díjfizetéssel kell foglalkoznunk. Ez a metódus ugyan kevés gonddal jár, de jó eséllyel megannyi remek lehetőségtől foszt meg minket. Egy biztosítás kapcsán ugyanis számos szempontot érdemes figyelembe venni, ezek közül pedig a megfelelő káreseményre szóló fedezet megléte csupán egy a sok közül. A temérdek kiegészítő eshetőség, a kapcsolt szolgáltatásokkal elérhető díjkedvezmények, valamit az esetleges befektetési opciók mind-mind olyan kérdések, amiket nagyon alaposan körbe kell járni. Ezzel persze megpróbálkozhatunk önállóan is, ám egy pénzügyi tanácsadó cég olyan tudás birtokában van a témával kapcsolatban, aminek köszönhetően sokkal hatékonyabb lesz a folyamat.

Mire kell kiemelt figyelmet fordítani hitelfelvétel esetén?

Amikor tőkére van szükségünk, akkor a megfelelő kölcsön kiválasztása minden esetben kardinális kérdés. Egy rosszul megválasztott konstrukcióval ugyanis igencsak meggyűlhet a bajunk és hosszú távon komoly összegektől eshetünk el. Noha ma már kiváló kalkulátorok segítenek minket az összehasonlításban, ahhoz, hogy a legoptimálisabb hitelt válasszuk, ennél jóval behatóbban kell megvizsgálni az egyes befolyásoló tényezőket. Egyáltalán nem mindegy például, hogy pontosan mi a hitelcél, hiszen sok esetben államilag támogatott lehetőségek is a rendelkezésünkre állhatnak. Ugyancsak egész más elbírálás alá esnek az üzleti felhasználású kölcsönök, itt kiemelt figyelemmel kell kísérni az aktuális ajánlatokat, de ezzel együtt a különböző feltételeket is. Egy pénzügyi tanácsadó cég szakembere ugyanakkor nem csupán arra fektet nagy hangsúlyt, hogy megtaláljuk a lehető legideálisabb megoldást. Ugyanilyen kiemelkedő alapossággal segít pontosan meghatározni a korlátjainkat is. A felállított cél gyakran túlnő rajtunk, ilyenkor pedig sokan hajlamosak vagyunk olyan terhet vállalni, amit hosszú távon nem bírunk el. Ha a pénzügyi stabilitásunkat veszélyezteti egy kölcsön, akkor az túl nagy kockázatot jelent. A pénzügyi tanácsadó cég egyik legfontosabb feladata, hogy erre felhívja a figyelmünket, ezzel is megelőzve a későbbi problémákat.

A jó befektetés az előrelátó tervezésen múlik

Anyagi helyzetünk stabilitása ugyanakkor legfőképp befektetéseinken múlik. A legmegfelelőbb konstrukció kiválasztása azonban egyáltalán nem egyszerű, tekintve a számtalan rendelkezésre álló lehetőséget. Azt, hogy nagy távlatokban gondolkozva végül mivel járunk a legjobban, rengeteg mindentől függ. Ezeket egy pénzügyi tanácsadó cég konzultációján a legkönnyebb letisztázni, ilyenkor ugyanis nem csak a céljaink kerülnek előtérbe, de a személyes preferenciáink és az aktuális élethelyzetünk is. Egyáltalán nem mindegy például a kockázattűrő képességünk, mint ahogy az is meghatározó, milyen mélységekben szeretnénk rendszeresen foglalkozni a befektetéseinkkel. Ugyancsak eltérő megoldásra van szükségünk, ha időskori megtakarításban gondolkodunk, de ugyanígy másképp kell terveznünk ha gyermekünk anyagi jólétéről szeretnénk gondoskodni. Sokat nyom az is a latban, hogy mekkora az a havonta befektethető összeg, aminek a hiánya még biztosan nem okoz problémát. Egy pénzügyi tanácsadó cég tehát több tucat szempontot megvizsgál annak érdekében, hogy a legoptimálisabb konstrukciót válasszuk, ez pedig óriási segítséget jelent.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!