KÖZÖS IGAZGATÁSÚ MTNY ISKOLA SZENC

szenci suli

KÖZGAZDASÁGI ÉS PEDAGÓGIAI SZAKKÖZÉPISKOLA

Több diákkal, több programmal kezdtük a tanévet

A Közgazdasági és Pedagógiai Szakközépiskola idén több diák előtt nyitotta meg a kapuját szeptember 5-én, mint az előző években. Nappali tagozaton két első osztályunk van harmincnégy diákkal, esti tagozaton szintén két osztályunk nyílt negyvenöt diákkal. Örömmel tapasztaljuk, hogy a képzéseink iránti érdeklődés töretlen. A diákok és szüleik iskolánkba vetett bizalmát igyekszünk tovább erősíteni az iskolánk által szervezett különböző aktivitásokkal is. Az első tanítási hét nagyon aktívan telt.  Negyedikes és harmadikos diákjaink a Felföldi tájoló honismereti sorozat keretében kétnapos kiránduláson bővítették ismereteiket a bányavárosokról.  Az első napot Selmecbányán és Besztercebányán töltötték. A kirándulás második napján Garamszegre, majd a zólyomi várba látogattak. Utolsó megállójuk Körmöcbánya volt. Elsőseink a pénteki napon a Szeredi Holokausztmúzeumban részt vettek a holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából tartott ünnepségen, majd a tárlatot is megtekintették. Mindeközben másodikos és harmadikos diákjainknak  Élet- és egészségvédelem tanfolyamot tartottak a Szlovák Vöröskereszt munkatársai. Friss tudásukat egy reszuszcitációs gyakorló bábun tesztelhették. A folytatásban természetvédelmi filmet néztek, kvízkérdéseket oldottak, projekteket készítettek, pólókra festettek, majd a kiértékelés következett. A három légjobb csapat jutalomban részesült. Szeptember végén részt vettünk a „Biela pastelka“ elnevezésű vakok és gyengénlátók megsegítésére szervezett gyűjtésen, több mint 160 euró gyűlt össze.  Október 6-án az aradi vértanúkra emlékeztünk. Tehetséges diákjaink szavaltak, énekeltek, hangszereken játszottak. A következő nap a negyedikesek nagy napja volt, 36 végzős diákunk kapta meg ki a zöld szalagot. A folytatás is ígéretes, ha a körülmények megengedik, hasznos, élvezetés és ismeretgazdag programban lesz még részünk. Ízelítőként álljon itt kettő: október 21-én lesz az elsősök avatása, november 24-én az iskola nyílt napjára kerül majd sor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!