2022 WSOP Main Event: amit az eseményről tudni érdemes

poker

Képzelje el, hogy éppen most szállt le a las vegasi járatról és a csodálatos Horseshoe kaszinó felé tart (korábban Bally’s Las Vegas), ahol a 60,000 verseny zsetonnal felfegyverkezett "Big Dance": 2022-es WSOP Main Event eseményen vesz részt.  Ha jártas a póker világában, akkor minden bizonnyal temérdek információval találkozott már a World Series of Poker-ről. Ha azonban még nem hallott a WSOP-ről, nagyon hasznosnak fogja találni cikkünket.

 

A World Series of Poker a világ legnagyobb pókereseménye, amely számtalan különböző tornából áll. A verseny fénypontja az ún. Main Event (magyarul: főesemény), egy lenyűgöző $10,000 No-Limit Hold’em verseny, amely minden évben játékosok ezreit vonzza a világ minden tájáról.


A 2022-es WSOP Main Event

Már csak egy hónapot kell várni a 2022-es World Series of Poker (WSOP) versenyre! A nemzetközi torna Las Vegas-ban kerül megrendezésre és ez a pókerkalendárium legnevezetesebb eseménye. Ha hihetünk a kitűzött programnak, az idei rendezvény igazán fergetegesnek ígérkezik! Az 53. WSOP idén május 31 és július 21 között kerül megrendezésre és noha minden esemény rendkívül izgalmasnak tűnik, a leginkább mégis mindenki a Main Event-et várja.

A 2022-es WSOP Main Event július 3-án osztja ki a lapokat, július 16-án pedig megkoronázza világbajnokát. Koray Aldemir a jelenlegi uralkodó WSOP Main Event bajnok, miután a német profi 6649 ellenfelet ütött ki, hogy megszerezze a győzelemmel járó hőn áhított Main Event karkötőjét és a masszív 8 millió dolláros csekkjét. Lehet, hogy éppen Ön nyeri el idén a koronát Aldemirtől?


Ki játszhat a World Series of Poker rendezvényen?

A pókertorna népszerűségének egyik oka, hogy gyakorlatilag bárki benevezhet rá.

Ehhez csupán annyi kell, hogy a játékos fizikailag Nevadában legyen és betöltse a 21. életévét.

A versenybe való nevezéshez meg kell fizetni a nevezési díjat, amely az adott eseménytől függően néhány száztól néhány ezer dollárig terjed.

A másik lehetőség az, hogy az ún. szatellit vagy kvalifikációs tornákon keresztül biztosítja helyét a nagy eseményre, melyekkel például a ’Road to Vegas’ promóció keretein belül a https://hu.ggpoker.eu oldalon is találkozhat.

A ’Road to Vegas’ egy régóta futó promóció, amellyel a játékosok a hamarosan bekövetkező 2022 World Series of Poker (WSOP) Main Eventre nyerhetnek különböző csomagokat. A GGPoker és a WSOP közötti különleges kapcsolatnak köszönhetően a játékosok biztosíthatják helyüket a pókervilág legnépszerűbb eseményén. Hetente több tucat 2022 WSOP Main Event csomag várja szerencsés nyertesét a GGPoker-nél. A szatellit versenyek csupán 1 dollártól kezdődnek, melyek szinte bárki számára megnyitják a Las Vegasba nyíló ajtót.

A csomagban minden benne van, ami ahhoz kell, hogy a 2022 WSOP Main Event bajnoka lehessen, beleértve többek között a versenybelépőt, a költőpénzt és a szállást is.

Hogyan játsszunk a WSOP Main Eventen?

Amikor a játékosok a WSOP-ről álmodnak, általában a Main Eventre gondolnak, amely a póker nem hivatalos világbajnoksága.

Kétféleképpen biztosíthatja helyét a Main Eventen. Az egyik – ahogyan fent említettük -, hogy megnyeri az egyik szatellit versenyt. Ez igazából a bankszámlabarát verzió, amelynek köszönhetően az amatőr játékosok igazi pókersztárok mellett ülhetnek asztalhoz.

A második opció a közvetlen nevezés, ám ez bizony 10,000 dollárba kerül.

Érdemes megjegyeznünk, hogy a Main Event nevezési díja már több mint 50 éve változatlan. Noha a dollár értéke 1970 óta jelentős mértékben csökkent, a nevezési díj továbbra is $10,000 maradt és a szervezők a jövőben is meg kívánják őrizni ezt a hagyományt.  

Konklúzió

Most, hogy tudja, miről szól a World Series of Poker, kísértést érez, hogy próbára tegye magát?

Még ha pénztárcája nem is engedi ezt meg, azért az 1 dolláros kvalifikációs tornákon keresztül még van esélye bejutni. Némi képességgel és egy csipetnyi szerencsével akár Ön lehet a következő Chris Moneymaker!

Végtére is, amint a lapok leosztásra kerültek, sosem tudhatjuk, mi lesz a zsetonok sorsa!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?