Panoráma

Zoknipárosító és -selejtező svájci mobilalkalmazás

Toronto | Zoknipárosító és -selejtező mobilalkalmazással rukkolt ki a Blacksocks svájci luxuszoknigyár.
MTI

2012. október 10. 11:18

A speciális szkenner segítségével működő iPhone-alkalmazás nemcsak a - megfelelő chippel ellátott - zoknik mosás és szárítás utáni összepárosításában segít, hanem jelzi azt is, ha a zokni kezd elnyűtté válni, és ideje újat venni.

    A telefon a zoknikba szőtt chip révén tudatja gazdájával, ha két zokni összetartozik, továbbá, hogy pontosan mikor vásárolta őket, és hogy hány mosást éltek már meg. A program azt is közli, hogy az adott zokni jobb vagy bal lábra való.
    A cég után Blacksocks névre keresztelt alkalmazást elsősorban a technológiai kütyük kedvelőinek, többségükben férfiaknak szánják - mondta Samy Liechti vezérigazgató, aki elismerte, hogy a praktikusság mellett cél volt a szórakoztatás is.
    Mint megjegyezte, a férfizokni-piac 80 százalékát a fekete zoknik adják, amelyek könnyen kifakulnak. "Úgy gondoltuk, segítünk a pontosabb párosításban azon vevőinknek, akiknek különböző mértékben kifakult zoknijaik vannak tőlünk" - tette hozzá a vezérigazgató.
    A cég eddig már félezer készletet adott el, amelyben a szkenneren kívül 10 pár "okoszokni" is található. A szett ára 189 dollár, vagyis több mint 40 ezer forint.
 
Önnek ajánljuk
Frissítve

Fico még 2012-ben telefonon beszélt Vadalával

Fico Bašternákhoz hasonlította Andrej Kiskát

Minden „disznóságot“ jelenteni kell

Frissítve

GALÉRIA: A tüntető gazdák lezárták az SNP-hidat

Közösségi kert épül a Timóteus ház udvarán

Saková rendőri osztályokat hoz létre a környezetvédelmi jellegű bűnözés ellen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?