Panoráma

Wisconsin szépe lett 2012 Miss Americája

MTI

2012. augusztus 19. 15:29

Washington | Laura Kaeppeler, Wisconsin szépe nyerte szombat este Las Vegasban a 2012-es év Miss America szépségverseny koronáját.

Az ABC televízió által közvetített vetélkedőn a 23 éves Kaeppeler kisasszony ízelítőt adott operaénekesi tudásából, valamint bikiniben és fekete esélyiben is megmutatta magát.

A washingtoni politikai megosztottságról alkotott véleményét firtató kérdésből azzal vágta ki magát, hogy Miss America az egész amerikai népet képviseli, és hogy a politikusoknak a gazdasági nehézségek közepette arra kellene törekedniük, amit egész Amerika akar.

A wisconsini szépség mögött Miss Oklahoma, Betty Thompson végzett, akit Miss New York, Kaitlyn Monte követett harmadikként.

A szépségversenyt rendező Miss America szervezet a fiatal amerikai nőket támogatja a személyes és a szakmai előrejutásban. A csoport és szponzorai a tavalyi év folyamán 45 millió dollárt fizettek ki ösztöndíjakra. Az idei verseny győztese, miként 2011 Miss Americája, a nebraskai Teresa Scanlan, világszerte jótékonysági programokat fog népszerűsíteni.

A Miss America-választást 1954 óta közvetíti a televízió, a szépségverseny döntője a negyedik leghosszabb múltra visszatekintő képernyős esemény az Egyesült Államokban. A műsor készítői idén a finálét valóságshow-elemekkel ötvözték. A döntőbe az amerikai államokat és területeket képviselő 53 hölgyből 15-öt válogattak be.

Önnek ajánljuk