Panoráma

Szombati vendég: Margitai Ági

Mindent eljátszott, amit egy nagy kvalitású színésznőnek el kell játszania. Júliát, Szonyát, Anna Frankot, Marcel Achard Bolond lányát, My Fair Ladyt, Makrancos Katát, Orbánnét, Máli nénit. Színpadi szerepeinek se vége, se hossza, hiszen még nem hagyta abba. Margitai Ági színésznővel beszélgettünk.
author
ÚJ SZÓ ONLINE

2014. január 17. 15:49

Bodrogi Gyula is onnan indult. A néptáncból.
Bodrogiba szerelmes voltam. Még Törőcsik Mari előtt. Másfél évig együtt jártunk, de csak úgy! Anyukám megmondta neki, hogy vigyázzon, mert azt nem lehet. Semmit nem csinálhatott velem, és nem is csinált. Én még akkor kislány voltam. Bodrogi aztán ott is hagyott engem. Három évvel idősebb nálam. Anyám majdnem belebolondult, hogy nem érettségiztem. Garas Dezsőnek, Fülöp Zsigmondnak szakérettségizniük kellett, de mivel én táncos voltam, velem kivételt tettek. Emlékszem egy szilveszterre, 1956-ról 57-re. Törőcsik Mari és Bodrogi Gyula lakásában szórakoztunk. Az egész osztály. Ordítoztunk kicsit részegen. Gyerekkoromban úttörő voltam, csapattanács elnök, tiszta kitűnő, de a táncos éveim alatt, tizennégy és tizenhét éves korom között sehova nem léptem be. Pedig baloldali vagyok ma is, én ezt vállalom, a véleményem sosem rejtettem véka alá.
 
A humor önnek is éltető eleme. De nyilván van még más is, ami a derűjét, lelki és fizikai állapotát táplálja.
A torna. Ma is voltam tornázni. Nyáron úszom és evezek. A mozgásigényem megmaradt. Mozgás nélkül nem is érezném jól magam. Beteg leszek, ha nem tornázom. Akkor elkezd fájni mindenem. Így meg csak izomlázam van.

Nyilván az is formában tartotta mindig, hogy nagy szerelmeket élt meg.
Voltam én magányos is egy ideig. Segített, hogy a munkámat szeretem, a kollégákat szeretem, az életet szeretem. A Dunát. A természetet. Az utazásokat. Annyi szép dolog van az életben! Csak azt sajnálom, hogy gyerekem nincs. Koraszültem, sajnos. Valamiből kimaradtam, ezt el kell fogadni. Ez a sors. Volt, amin tudtam változtatni, ezen nem lehetett. Ezért vándoroltam ide-oda. Kerestem a helyem. Ha már nem tudtam örülni annak, hogy ott vagyok, ahol, továbbmentem.
A teljes interjút a szombati Új Szóban olvashatják!
 
Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
kórház k

Bezárhatnak a kórházak a magas energiaárak miatt

földgáz

Van elég gáz Szlovákiában, szükség esetén más országok is kaphatnak belőle

vírus k

Azonosították az orosz Khosta-2 szupervírust, ami megfertőzheti az embert

euró pénz

Működnek a szankciók: az orosz bankok eddig több mint 26 milliárd eurót veszítettek

vértócsa

BRUTÁLIS: Kutyát ölt, majd embert gyilkolt, mégis szabadlábon maradt

szakkör k

Szabadidős tevékenységek gyerekeknek

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.