Szőkéknek áll a világ?

A szőke nők nagy figyelemnek örvendenek. A férfiak imádják őket, amelyik pedig azt állítja, hogy nem, csak azért teszi, mert provokáló gondolatokat ébreszt benne.

A viselkedéskutatók hosszas tanulmányozás után arra a következtetésre jutottak, hogy a szőkék sokkal sikeresebbek, mint más hajszínű társaik, a vörösöket pedig kifejezetten gyanakvó magatartás fogadja. Ezt tanúsítja az is, hogy a szöszik már az ókorban is megkülönböztetett figyelemnek örvendtek. A római freskókon szinte csak szőke nők diadalmaskodnak sőt, a legtöbb kultúrában szőke hajjal ábrázolták azokat, akiket szépnek akartak feltűntetni. De vajon miért? A szőke haj ártatlanságot, bűntelenséget sugall, mint ahogy a világos bőr is. A szőke nő mindenütt nagyobb elismerést és figyelmet kap, mint a barna, a fekete vagy a vörös hajú. Különösen ott, ahol ilyen hajszín csak mesterségesen állítható elő.

Mindenesetre a szakemberek már tényként kezelik azt a megállapítást, hogy a férfiaknak sokkal előbb támad szexuális gondolata egy szőke, mint egy másik hajszínű nő láttán. A filmipar is erre alapozta sikereit az 1920-as és 30-as években. Hollywood sorra szőkítette híres színésznőit. ĺgy lett Marlene Dietrich, Grace Kelly, Marily Monroe, Brigitte Bardot, Catherine Deneuve, Greta Garbo is szőkévé és híressé.

Az amerikai társadalomban azóta is megtalálhatjuk az alábbi sztereotípiákat: a szőke nő mindig jóságos és bájos, még ha kicsit butácska is. A vörös hajú viszont csábító, szégyentelen, mindig ő a hódító és álhatatlan. A sötét hajúak – a barnák és a feketék – pedig erőszakosak és drámaiak.

A lényeg: legyen bár férfi vagy nő, ha szőke, akkor jobban hisz neki a világ. Az elvégzett kísérletek szerint egy szőke nő bármit rásózhat valakire, amit nem venne meg barnától vagy pláne vöröstől. A felmérések azt mutatják, hogy a szőke eladónő mindig nagyobb forgalmat bonyolít le, mint más hajszínű társai.

Több ezer, tizenhat és ötvenöt év közötti férfival végzett véleménykutatás során kiderült, hogy az utcán elsősorban a szőkék után fordulnak meg. Talán nem véletlen Diana hercegnő népszerűsége sem. Claudia Schiffer szintén bármit el tud adni a reklámot nézőknek. Az is bebizonyosodott, hogy a szőke riporternők által vezetett tévéműsorokat többen nézik...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?