Panoráma
Kép: Pixabay

SHMÚ: A hét végén jelentős lehűlés várható

TASR

2018. március 14. 16:51

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) előrejelzése szerint a jelenlegi, melegebb idő csak a hét végéig tart ki, és jelentős lehűlés követi.

Egy Európa fölötti anticiklon állja útját az Atlanti-óceán felől érkező melegebb levegő beáramlásának Közép-Európa térségébe, amellyel párhuzamosan északról hideg levegő áramlik dél felé, magyarázzák a várható lehűlés okát a meteorológusok.

Az előrejelzés szerint a lehűlés hosszabb távú lehet és jelentősen befolyásolhatja a márciusi havi átlaghőmérsékletet is.
 

2018. március 13. 16:35

Az olvadó hó miatt árvíz fenyeget a Kisszebeni és a Kassa-vidéki járásban

A héten egyébként átlagon felüli nappali hőmérsékleteket mértek országszerte. Hétfőn Ógyallán (Hurbanovo) csaknem 20 fokig kúszott fel a hőmérő higanyszála, és az idei első viharok is lesújtottak az országra. Az időjárás és a nappali csúcshőmérséklet hétfőn inkább az április második felében jellemző időjárásnak felelt meg, semmint a március első felében szokásosnak.

A meteorológusok előrejelzése szerint hétvégén egész napos fagyokkal is számolhatunk, a hidegérzetet az erős északi szél is erősíteni fogja.

Önnek ajánljuk