Panoráma

Öt csillag az Eclipse-nek

Pozsony | Magas eredményt ért el az Euro NCAP töréstesztjein a japán Mitsubishi Eclipse Cross. Mindezt a kisméretű off-roader kategóriában, 97 százalékos eredményt produkálva a felnőtt utasok védelme terén, és 80 százalékot teljesítve a gyalogosvédelemben.
Demecs Péter

2017. december 11. 14:15

Mindemellett az új SUV-kupé frontális ütközésmegelőző rendszere is jól vizsgázott, minden teszthelyzetben és sebességtartományban hatékonyan kerülve el az ütközéseket, illetve mérsékelve azok súlyosságát. A Mitsubishi Motors új generációs modelljeinek első képviselője, az Eclipse Cross hatásosan elegyíti a merész külső megjelenést a vállalat legendás SUV- és 4WD-szakértelmével. A Mitsubishi 2017. október 3-án kezdte meg az Eclipse Cross kompakt SUV kiszállítását az európai vásárlók számára; az autó egyébként a világ mintegy 80 piacán kapható, beleértve Ausztráliát, Észak-Amerikát és Japánt is. 2018. március 30-ig körülbelül 50 000 darab Eclipse Cross értékesítésével számolnak.

Az Eclipse Cross a Mitsubishi Motors által kifejlesztett RISE (Megerősített Ütközési Biztonságú) karosszériaszerkezettel, 7 SRS légzsákkal és az utasvédelmi szempontok szerint tervezett biztonsági övekkel van felszerelve. A modellben az S-AWC (Szuper Összkerékvezérlés) rendszere fékezéssel vezérli a jobb és bal oldali kerekekre jutó forgatónyomaték elosztását, javítva ezzel az autó menetstabilitását és irányíthatóságát. Az SUV-kupé karosszériájának első része hatásosan nyeli el az ütközéskor ébredő nagy erőhatásokat is, a motortérben pedig biztonsági tereket alakítottak ki a mérnökök, tovább javítva ezzel az autó ütközésbiztonságát.

Önnek ajánljuk

Mistrík örül, hogy Menyhárt is őt támogatja

Halálos áldozata van Nyitrán az influenzának

Az Új Szó szerdai mellékletében: Hogyan válasszunk középiskolát?

Külföldön már háromszor nyert

Az elégedetlen gazdák bevonultak Pozsonyba

A kilencvenkettesek nagy dobása

Legfrissebb galériák
Olvasta már?